Inne

February 2014
Ren ramme

Tekst: Claire Bossu- Rousseau Foto: Jonas Bjerre Poulsen

Jonas Bjerre-Poulsen, 37 år, er arkitekt, designer og fotograf. For ham er det viktig at hus har sjel. Uansett om det er et gammelt skipperhus, en klassisk villa, eller et moderne hus er det viktige med karakter. Dette huset, hans hus, har både sjel og karakter.

Se alle bildene

Leiligheten ligger i halvparten av en villa fra 1911 i det som en gang var fiskelandsbyen Vedbæk, men som nå er en del av Københavns forstad. Vedbæk ligger 20 km utenfor sentrum av København og er omgitt av sjø, grønne enger og fredede skogsområder. Huset ligger rett ovenfor den lille havnen med utsikt ut over Øresund og med Sverige i horisonten. Det er inspirert av tyrolerhusene i Alpene som var så moderne rundt forrige århundreskiftet med art deco detaljer i den originale utsmykningen.

Jonas valgte huset fordi han og familien, konen Christine og deres to sønner Benjamin på 7 og Clara på 2, allerede hadde bodd i området i 7 år og stortrivdes og ønsket å fortsette å bo her. Det nye huset hadde sjel, selv om det var gammelt og trengte sårt oppussing. Den forrige eieren var veldig inspirert av Sør-Frankrike og huset så ut som noe fra Provence. Det var mørkt med mange ting og dekorelementer som ikke var originale. Kjøkkenet var i bondestil og det var 7 forskjellige typer gulv i 7 forskjellige høyder!

Jonas sin visjon var å ta bort all nips og ikke-originale detaljer på huset, rense det og få alle gulvene i samme høyde. Han ville rive vegger for å skape en ubrutt akse gjennom huset for lange blikklinjer og for å la dagslyset fra sørsiden av huset slippe inn i stuen som vender mot nord. Alle takene, veggene og gulvene ble renovert, åpningene mellom rommene ble gjort om og kjøkkenet ble totalrenovert – men den originale vakre ornamentikken fikk være igjen.

Jonas føler at han har klart å skape den balansen han så for seg mellom husets opprinnelige klassiske detaljer, rå industrielle elementer, og det rene skandinaviske med et moderne touch og han er godt fornøyd med resultatet. Han prøver alltid å fokusere på romfølelse og hvordan dagslyset fyller rommet, fremfor å understreke dekorative elementer. Han bruker mye tid på å velge materialer som er naturlige og taktile. På denne måten oppnår han nesten alltid varme, poetiske rom som er imøtekommende selv når de er tomme.

Mange av tingene i huset har Jonas designet selv.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Bronsemystikk
Les mer...
Lun julestemning på fjellet
Les mer...
Herlig Hallingstue med nybygg - på fjellet
Les mer...
Jul hos Tine K.
Les mer...
Spiselige gaver
Les mer...
Stemningsfullt julehjem
Les mer...
HÖST – i grønne omgivelser
Les mer...
Safari-piknik i Østmarka
Les mer...
Ren ramme
Les mer...
Arkitektkult
Les mer...