Inne

February 2014
Arkitektkult

Tekst: Tekst: Geneviéve Dortignac Foto: Foto: Henri del Olmo

Stikkord er frekk fargebruk, røffe materialer og designklassikere

Se alle bildene

Noen ganger gir yrker innen mote klarhet og visjoner i parallelle felt som arkitektur og interiør. Dette er tilfellet for Amélie Vigneron. Hun er utdannet motestylist
ved ESMOD, men har vokst opp med modernisme og møbelklassikere gjennom sin far som er arkitekt. Via utviklingen av et restaurantkonsept, kom muligheten til å forlate den parisiske verden av studioer og dra til California, hvor hun innredet flere restauranter. Etter fire år vendte hun hjem til Frankrike igjen for å fortsette sitt arbeide der. Hun valgte å bosette seg i Aix-en-Provence i et boligområde med veltrimmede hager. "Mitt beste visittkort, forteller hun, er den radikal forandring som jeg skapte i huset jeg bor i." Det var rett og slett et stygt hus faktisk da jeg kjøpte det," forteller hun. Pregløst med små rom, dårlig planløsning og et uutnyttet loft. Ingen kunne vel forestille seg at det var noe potensiale her og huset hadde definitivt ingen dekorative element som var verdt å beholde. De negative følelsene hun følte under det første besøket, gjorde den kreative prosessen desto morsommere: Frigjøringen av volumer gjennom å rive vegger og omorganisere planløsningen og rommene som ble fullstendig redesignet i forhold til både funksjon og modernitet.
Nøkkelen til at dette lykkes er stilsikker teft, men også gjennom dialog med kunstnere, antikvitetshandlere, håndverkere og hennes mangeårige venn Roxane Beis som har signert en poetisk samling med treskulpturer. Det sentimentale lille touchet i et levende hus.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Bronsemystikk
Les mer...
Lun julestemning på fjellet
Les mer...
Herlig Hallingstue med nybygg - på fjellet
Les mer...
Jul hos Tine K.
Les mer...
Spiselige gaver
Les mer...
Stemningsfullt julehjem
Les mer...
HÖST – i grønne omgivelser
Les mer...
Safari-piknik i Østmarka
Les mer...
Ren ramme
Les mer...
Arkitektkult
Les mer...