Inne

January 2014
Tøft og trendy på Toten

Tekst: Kari Osvold Foto: Gro Sævik X-Po Design

Interiørarkitekt: Vigdis Apeland Bergh MNIL, Inne Design

Hvem kunne vel tro at dette huset ble bygget på 80-tallet? Riktignok var det store rom og praktisk romløsning, men neste generasjon har gjort det til sitt, med ny planløsning og nye vinduer. Nå er det tidsriktig og superfunksjonelt for dagens designinteresserte familie!

Se alle bildene

-” Huset ble bygget av mine foreldre på 80-tallet”, sier Kjersti Linnerud. ”Når vi overtok var det rosa og lyseblå vegger, og huset hadde buede vinduer med småruter. Det hadde i utgangspunktet en praktisk planløsning med ganske store rom, men det var vel ikke helt tidsriktig for en dame som er opptatt av design. Vi ønsket oss en fornyelse, ville sette vårt eget preg på huset. Vi kontaktet interiørarkitekt Vigdis Apeland Bergh, som har tegnet nye vinduer i hele huset. Vinduer i en moderne, klassisk stil som kler huset. Vi synes faktisk at huset har fått en tydeligere og sterkere karakter med de nye vinduene. Dessuten ble det tegnet en helt ny planløsning i både 1. og 2. etasje. Flere rom ble åpnet opp slik at vi nå får lysinnslipp fra alle kanter.”
Familien på fem består av Kjersti Linnerud, Anders Lilleengen, og barna, Fredrik, Molly og Wilma. Huset ligger i deilige, landlige omgivelser på Kapp på Toten, men begge foreldre jobber i Gjøvik. Kjersti er engasjert i to butikker, en med barneklær og en butikk i gågaten, som kombinerer interiør, klær og kafé. Dessuten jobber hun som arrangør av konserter og show i regionen.
For en travel barnefamilie er det selvsagt viktig at huset er praktisk og lettstelt til daglig. Nå er store deler av første etasje er åpnet opp, slik at familien har fått et herlig allrom. Det er her det skjer. Her finner vi kjøkken, spiseplass og stue, bare avdelt med en vegg av tre og glass inn mot stuen. Det er lagt nye gulv i hvitoljet eikeplank, et holdbart materiale. En av veggene har fått ny, gammel, panel fra en låve i nabolaget. Vakkert er det, og er med å gi huset en sterkere og personlig karakter. Hele huset er malt i ulike nyanser av grått. Legge også merke til at det er samme gråtoner på vegger og tak, og uten taklister. Det gir ro, harmoni og skaper helhet. Det som er viktig er jo å ha gode rom å leve i, og som eierne selv setter sitt preg på med innbo av ulikt slag.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Bronsemystikk
Les mer...
Lun julestemning på fjellet
Les mer...
Herlig Hallingstue med nybygg - på fjellet
Les mer...
Jul hos Tine K.
Les mer...
Spiselige gaver
Les mer...
Stemningsfullt julehjem
Les mer...
HÖST – i grønne omgivelser
Les mer...
Safari-piknik i Østmarka
Les mer...
Ren ramme
Les mer...
Arkitektkult
Les mer...