Inne

October 2013
Lek med lys og farge

Foto: Karina Tengberg/House of Pictures

Tekst og arrangement: Tami Christiansen/House of Pictures

For den argentinske arkitekten og interiørdesigneren Monica Melhem, var det å tegne og innrede sitt eget feriehus i den lille fiskelandsbyen Faro Jose Ignacio i Uruguay, det samme som å designe en livsstil. Feriehuset er et uttrykk for hvordan hun ønsker å leve.  

Se alle bildene

Skyggespill
For Monica var det naturlig å tegne et strandhus som ikke sto ut fra de naturlige omgivelsene på stranden; Et hjem som smeltete inn i naturen, som var nøytralt uten farger og hvor lys og skygge spilte en viktig rolle. Monica tegnet paneler inspirert av marokkansk, arabisk og indisk arkitektur med originale blomstermotiv og utskårne detaljer som skaper et spill med skygger og mønstre på overflater både ute og inne. Avhengig av tiden på dagen og hvordan solen treffer panelene, blir de dekorative blomstermotivene og mønstrene reflektert som en tapet på veggene og enorme tepper på gulvene.
Panelene var en oppfinnsom løsning på Monicas største selvpålagte utfordring om å beskytte rommene fra det sterke sollyset samtidig som hun ønsket å slippe inn naturlig lys og gi privatliv og lunhet til rommene innvendig. Panelene er perfekte. Man kan se ut, men ikke inn - og de filtrerer lyset. På kvelden, skaper refleksjon fra lamper, lanterner og levende lys en lignende lek med lys og skygge.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Bronsemystikk
Les mer...
Lun julestemning på fjellet
Les mer...
Herlig Hallingstue med nybygg - på fjellet
Les mer...
Jul hos Tine K.
Les mer...
Spiselige gaver
Les mer...
Stemningsfullt julehjem
Les mer...
HÖST – i grønne omgivelser
Les mer...
Safari-piknik i Østmarka
Les mer...
Ren ramme
Les mer...
Arkitektkult
Les mer...