Inne

May 2013
Skandinavisk ro på Østerbro

Tekst: Mathilde Rude Foto: Birgitta Drejer

Stylist: Pernille Vest

Rene linjer. Sort, hvitt og tre i frydefull harmoni. Hos Majbritt og Jesper Johansen får et travelt og visuelt arbeidsliv en god motpol i boligen deres, som er en fin blanding av stram design med myke kanter. Designikon, afrikanske skulpturer, trevaser og buddhaer er stemningsgivere i et hjem hvor imøtekommenhet er det viktigste elementet i innredningen.  

Se alle bildene

Mote, design og visuell grafikk. Nye trender og livsstil. Det er Majbritt Meng og Jesper Johansens hverdag i firmaet DesignUnit hvor de hjelper bedrifter med å få orden på merkevarebygging og visuelle identitet. Når de kommer hjem vil de bare ha ro og stille inntrykk. Fornemmelsen av å føle seg velkommen - å ha en hyggelig base - er det primære innredningsparameteret for Majbritt og Jesper. Med forskjellige virkemidler har de skapt et harmonisk hjem med stramme linjer og myke toner. Linjene blir brutt av lett fallende stoffgardiner, veldesignede, men uhøytidelig sammensatte sofamøbler, østeninspirert Buddhaer og benker, skulpturer og vaser i tre, som tilfører varme og stofflighet. Og er ingenting for fint til å brukes.

- Vi lever med trender og blir konstant bombarderte og inspirert av nye ting. Men når vi innreder hjemme hos oss, tenker vi ikke trender, bare på om det er hyggelig. Hjemmet vårt skal ikke virke for perfekt oppstilt. Det viktigste for oss er at gjestene våre føler seg velkomne når de er på besøk, - store som små. Vi bor ikke med voksen- og barneting. Her kan man gjerne spise marmelademat på dyrt design. Når det er sagt, så går vi opp i hva vi bor med. Det skal være design vi kan like og helst i naturlige materialer og dempede farger. Høsten og dens falmede, brunlige nyanser er til stor inspirasjon når vi tenker innredning. Og så blandingen av materialer. Vi liker å sette sammen mange ting, som tre med hvit plast, pels og bomull, Arne Jacobsen sammen med en Buddha. Alt går så lenge vi liker det.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Bronsemystikk
Les mer...
Lun julestemning på fjellet
Les mer...
Herlig Hallingstue med nybygg - på fjellet
Les mer...
Jul hos Tine K.
Les mer...
Spiselige gaver
Les mer...
Stemningsfullt julehjem
Les mer...
HÖST – i grønne omgivelser
Les mer...
Safari-piknik i Østmarka
Les mer...
Ren ramme
Les mer...
Arkitektkult
Les mer...