Inne

February 2013
Tradisjonsrikt hyttetun - på Norefjells tak

Tekst: Anne Marit Muri Foto: Mona Gundersen

Interiør og styling: Interiørarkitekt Elin Fossland
Arkitekt: Siv.ark. MNAL Geir Fossland og siv.ark. MNAL Christine F.Guddal

1000 meter over havet ligger den nyoppførte hytta perfekt kilt inn i skrått terreng, i le for vinden. Nær tykke tømmervegger er det en fryd å nyte himmelvid utsikt både ute og inne.

Se alle bildene

Familien har hatt sin egen tømmerhytte i 12 år på Norefjell og trives godt i området med fine langrennsløyper og bra slalombakker. Ekteparet som har to voksne barn og flere barnebarn ønsket imidlertid å bygge ny hytteeiendom med tunløsning for å få mer plass ettersom familien har økt. Paret har lett i mange år etter en egnet tomt. Da de fikk vite om denne utsiktstomten visste de raskt at det var her de ville oppføre sin nye hytte. I tillegg var de klare på at de ville bygge hytte i laftestil med tykke tømmervegger. Hytta skulle være klassisk og tidløs og romme mange gjester der både store og små fort føler seg hjemme med egne, separate soner. 
Ekteparet har nå fått sin private sone, barn og barnebarn har sin. Øvrige gjester kan være for seg selv i anekset. Familien kan dermed være både sosiale eller mer private når de selv ønsker det.

For å realisere hyttedrømmen tok ekteparet kontakt med firmaet ArkitektFossland AS, som har ledet oppføringen av hytteprosjektet fra A til Å.

─ Vi var på forhånd kjent med deres mange hytteprosjekter, og likte stilen svært godt, sier ekteparet.
Vi hadde klare føringer på hvordan eksteriør og interiør skulle utformes på vårt nye Chalet, noe både arkitekten og interiørarkitekten har tatt hensyn til. De har vært gode til å lytte og kjemien mellom oss stemte perfekt fra første øyeblikk.

Hytteeiendommen fremtrer nå i en helhetlig tunløsning. Tunet er med på å skape et intimt uterom og beskytter stedet mot kalde vinder. Samtidig åpnes hyttetunet utover mot den spektakulære utsikten med milevid utsyn over fjellheimen både nært og fjernt.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Bronsemystikk
Les mer...
Lun julestemning på fjellet
Les mer...
Herlig Hallingstue med nybygg - på fjellet
Les mer...
Jul hos Tine K.
Les mer...
Spiselige gaver
Les mer...
Stemningsfullt julehjem
Les mer...
HÖST – i grønne omgivelser
Les mer...
Safari-piknik i Østmarka
Les mer...
Ren ramme
Les mer...
Arkitektkult
Les mer...