Ute

Enkel hage med asiatiske røtter

Da familien Nydahl fikk sin fjerde hage, bestemte de seg for å skape det de synes er aller viktigst i hverdagen: et rolig og stille sted i balanse med mye grønt og vakre former. Og der vannspeil alltid er nærværende.

Les mer...

Uteliv hele året

Utenfor Oslo skinner solen over denne herlige terrassen som setter husets stue i vinterhi hele sommeren. Hos Hanne Borge, som er medeier av den trendsettende interiørbutikken Bolina, samler terrassen familien året rundt med avslappet naturlighet og alle funksjoner for hånden.

Les mer...

Drivhus i Holtet hageby

Info om stedet:
Holtet hageby er et boligfelt på Bekkelagshøgda i Oslo. I 1923 ble det utlyst en planleggings- og arkitektkonkurranse for hagebyen. Vinnerutkastet var utarbeidet av arkitekt Jacob Christie Kielland. Hans arkitektur ble valgt, men feltet ble ellers oppbygd etter en reguleringsplan fra et annet innkjøpt utkast i konkurransen, av Gunnar Bjerke.
Det ble bygget frittliggende trehus i to etasjer, i nyklassisistisk stil, og med for- og bakhager.

Les mer...

Armchair gardening!

Drivhusene har blitt så mye mer enn bare et sted hvor man forspirer planter og dyrker tomater. Det er det nye velværestedet som forlenger de korte nordiske somrene….og så er de så vakre!

Les mer...

Spiselig hage

Grønn vitalitet
En amerikansk ernæringsfysiolog hevder at grønnsaker mister opptil 75 % av sin vitalitet i løpet av de første fire timene etter at de er høstet. Men hva mener man egentlig når man snakker om vitalitet i matsammenheng? Vitalitet kommer fra det latinske ord vita og betyr «liv» eller «levende».

Les mer...

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...