Inne

October 2012
Et Valhall for vanntilbedere

Tekst: Renske Werner Foto: Dana van Leeuwen

Arrangement: Jessica Bouvy

2468 mål med vann - 4 mål tomt – og en hytte på 25 kvm. Slik liker Spruijt-van der Molen familien det: Masse vann, stor tomt og lite hus. Bli med til sommerhuset deres på en liten øy mellom Amsterdam og Haag.

Se alle bildene

-Hele familien elsker vann. Barna elsker å seile og jeg liker den beroligende effekten vann har på meg, forteller Judith Spruijt. Hun er født og oppvokst i Amsterdam, men sammen med foreldrene og broren dro hun nesten hver weekend til familiens feriehus i de vannrike nordlige provinsene av Nederland. -De ville ikke at vi skulle bli «city slickers», tror jeg, ler Judith. -Og det virket, - for jeg lengter alltid etter å være i naturen og i nærheten av vann.

Etter hvert traff Judith Arnold van der Molen og sammen fikk de to barn, Hidde og Dana. Men hun hadde alltid en vag, svevende drøm om å kjøpe et sommerhus. Noe beskjedent et sted, - i Italia kanskje. Et lite, hus med en fin tomt. -Det har alltid gitt en assosiasjon til frihet for meg, men vi fulgte det aldri virkelig opp; barna hadde seileaktivitetene sine hver weekend og vi følte at vedlikeholdsarbeidet med et hus var mer enn nok.

I 2006 fortalte en god venn av Judith om et hus som var til salgs. Det var snakk om en stor tomt på en øy ute i vann-distriktet De Kaag. -Det lå ca femten minutters biltur etterfulgt av en femten minutters seiltur fra huset vårt. Det var rett og slett ideelt! Dette kunne bli det perfekte alternativet til den svunne drømmen om et eget feriested. Det var nært til hjemmet vårt, så vedlikehold og det å se til stedet og bruk, var enkelt og det var et fantastisk sted med tanke på barnas seileaktiviteter.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...