Inne

October 2012
Hyttedrøm i havgapet

Tekst: Kari Osvold Foto: Dreyer Hensley

Styling: Kirsten Visdal

Himmel og hav så langt øyet rekker, sol fra morgen til kveld – ja det er vel selve sommerdrømmen for de fleste av oss! Her, ved innseilingen til Risør har familien funnet det hele.

Se alle bildene

Hytta er en av syv som ligger godt plassert mellom grå svaberg ytterst ved innseilingen til Sørlandets hviteste perle! Husene er bygget i et stramt, moderne formspråk og materialbruk som er tilpasset naturen. Ytterpanel i cedertre og rause terrasse i solid skifer gjør at hyttene glir vakkert inn i omgivelsene. Cedertre likner litt på lerk, men er rødgyllent i starten, og gråner etter hvert. Hyttene ble bygget i 2008, og ble tegnet av arkitektene Heggelund og Koxvold.
Fra sjøen er hyttene knapt synlig, de går i ett med landskapet. Rundt hytta er det hele hundre kvadratmeter med terrasser belagt med gylden, tykk Frolandsskifer. Den kommer fra området, og er perfekt mellom svabergene. I tillegg finnes det treterrasser, slik at man hele døgnet kan finne le et sted ved huset.
Denne familien overtok hytta i 2010, da var det innvendig ubehandlet furu og profilerte dører. Nå er mye endret. Familien har laget utekjøkken, praktisk plassert ved utgangen fra kjøkkenet, på den siden som oftest ligger i le. Selv om plasseringen av hytta er ytterst ved havgapet er naturen variert, og her er det nå anlagt en hage! En ikke altfor stor, men herlig sommerhage med et piletre, rosehekker, sjasmin og en liten kjøkkenhage. I fjor var det bønner og tomater, i år skal den utvides, slik at man kan nyte ennå mer av selvdyrkede smaksbomber. For tomater dyrket i norsk sommersol smaker vel best?
Siden de kjøpte hytta ferdig hadde familien ingen innvirkning på arkitekturen – men de valgt jo en stil de likte, og det var naturlig å innrede huset i en enkel, funksjonell stil. De profilerte dørene er byttet ut med hvite, glatte heltresdører, panelet har fått en varmgrå beis. Ellers er både gulv og vegger malt med blank, hvit maling. Her er det naturen som er hovedsaken. Alt det innvendige er valgt i dempede toner for ikke å konkurrere med utsikten. Med så store, høye vinduer er utsikten nesten som en tapet å regne!

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...