Inne

January 2013
Strøken bohem-luksus

Tekst: Anne Marit Muri Foto: Annette Nordstrøm

Interiør og styling: Interiørdesigner Cathrine Vågsmyr Mørch.

Med utsøkt sans for helhetlige løsninger har et designbevisst par skapt et drømmehjem av det som i utgangspunktet var en nedslitt bolig. I dag preges leiligheten av overflater i lyse paletter. Behagelige tekstiler og røffe møbler fra franske Caravane samt moderne kunst og grafittibilder gir interiøret et lekent og lunt preg.

Se alle bildene

─ Etter en reise til Argentina og Bueno Aires for et par år siden fikk jeg øynene opp for rå betong, sier interiørdesigner Chatrine V. Mørch.

─ Det var fascinerende å se hvor flinke argentinerne er til å skape gode romopplevelser med rå betong. Noe av den samme argentinske atmosfæren ville jeg gjenskape i mitt eget hjem.

Og dette har hun nå realisert sammen med sin samboer Petter, som er eiendomsutvikler. I fellesskap har de designet den nye planløsningen i sin nye bolig i Bygdøy alle, som inneholder stue, kjøkken, to soverom, bad, gang, vaskerom, og bibliotek. Rå betong og murpuss er blant annet brukt på peiskledningen, på badet og på terrassen.

─ Vi var på jakt etter et oppussingsobjekt da vi så oss om etter ny bolig, og fant det perfekte stedet i Dag Frølands gamle leilighet, forteller Cathrine.

Gamle vegg-til-vegg-tepper, og løs tapet ble revet vekk fra overflatene. Boligens mange små rom ble endret til færre og større. Dessuten ble leiligheten vendt om. Der det tidligere var soverom, er det i dag stue og kjøkken. Oppholdsrommene vender nå ut mot terrassen og sjøgløttet over Oslofjorden.

Boligen er bygget om av dyktige håndverkere etter parets anvisninger. For å skape helhetlige løsninger i boligen er alle veggene malt i en lys grå valør. Gulvene er dekket med brede eikebord, som er slipt og behandlet med en matt overfaltebehandling av voks.

─ Å kjenne den gode følelsen av å kunne gå på ekte tregulv var viktig for oss, selv har jeg stor forkjærlighet for naturlige materialer, som tre, lin og betong, sier Cathrine.

Takhøyden i oppholdsrommene er beholdt i sin originale form på over tre meter. Brede, hvite gulvlister er spesialdesignet til boligen av Cathrine.

─ Jeg vil karakterisere stilen min som ren, enkel, tidløs, og uavhengig av trender, sier Cathrine.
Jeg liker ikke dilldall. Personlig foretrekker jeg en mest mulig enkel grunnstil, som mykes opp blant annet med naturlige tekstiler. Det tok oss seks måneder å pusse opp leiligheten, som ikke var særlig pen da vi overtok den. Nå har vi bodd her i ett år, og jeg har i denne perioden vært hjemme i 10 måneder med vårt første barn. Derfor har jeg oppholdt meg mye i leiligheten, og jeg stortrives her. Det er ingenting jeg ville ha gjort annerledes, dette er den perfekte bolig å leve det gode livet i.

galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...