Inne

February 2013
Etnisk minimalisme – i Argentina

Tekst: bearbeidet av Sigrun Dale Foto: Virginia del Giudice / GMA / Basset Images

Stram arkitektur i rå betong varmet opp av tre og etnisk interiør.
Bli med til Casa Carriego.

Se alle bildene

Casa Carriego ligger i Olivos som er en stille, søvnig forstad til Buenos Aires i Argentina. Bygget er et samarbeidsprosjekt mellom to arkitektfirma: arkitektene Mathias Klotz og Edgardo Minond fra Chile som har tegnet huset og hagen og ACF Arostegui Camblong Falconi fra Argentina som har tatt seg av det innvendige og interiøret. Selv om huset er et resultat av arbeidet fra to separate firma, smelter det sammen og fremstår som et helhetlig uttrykk.

Materialbruk
Volumet er stort, - nesten 500 kvm med dekkede og halvdekkede rom over to etasjer. Det er bygget i betong og den røffe betongen har fått stå rå og ubehandlet i tak og vegger mens gulvene er i travertin-marmor. Utover det er det teak som er det materialet som er mest brukt, - både i skap og dører og i mesteparten av møblene.

Inne ute
Husets er bygget i vinkler, noe som gjør at det oppleves som intimt til tross for størrelsen. Utstrakt bruk av store vindusflater visker ut skille mellom ute og inn og de glidende overgangene forsterkes gjennom uteområder med tak, pergolaer og atrier. Den store stuen defineres av vinduenes åpning mot hagen som på denne måten blir en del av interiøret gjennom de transparente glassrutene og bruken av det samme material i gulvet i svømmebassenget og gangstien ute i atriet. Integreringen mellom huset og hagen sees også i the master bedroom som er bygget rundt et Jakaranda-tre som sto på tomten fra før.

Etnisk
ACF Arostegui Camblong Falconi har tegnet alle bordene og det meste av den faste innredningen til huset. Stoler, sofaer og lampene er nye og gamle designklassikere, mens etniske elementene i interiøret krydrer og varmet det hele opp slik at huset oppleves som lunt til tross for all betongen. De mange skulpturene som står både inne og ute rundt i huset, er laget av Ennio Iommi mens totemene er laget av Hernán Dompé. Maleriene er av den argentinske kunstneren Blas Castagna mens det store fargerike teppet over spisebordet er amerikaneren Alexander Calders verk.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...