Opplev

February 2013
Med fred i sinnet

Foto: Mark Williams / www.markwilliamsphoto.com

Landskapet ved Little Karoo, i den sørvestlige delen av Cape i Sør-Afrika, er magisk. En palett med nyanser av rosa, grågrønt, mosegrønt med prikker av lysende oransje og limegrønt er malt over landskapet. Her ligger Sanbona Wildlife Reserve som er et fristed for ro og harmoni, et ‘relaxation retreat, med utsikt til de 3500 år gamle fjellformasjonene.

Se alle bildene

Sanbona Wildlife Reserve, som er en del av Shamwari Gruppen, ligger i hjertet av Little Karoo, litt utenfor Cape Town, langs Route 62, mellom Montague og Barrydale. Turen tar 2 timer og er fascinerende både for lokale og utenlandske besøkende og den korte avstanden gjør at det fint å kombinere dette med et opphold i Cape Town. Vel fremme ankommer man et 54 000 hektar stort reservat som tilbyr fem stjerners overnatting. Enten du er på jakt etter et romantisk gjemmested for to, skal på bryllupsreise eller bare ønsker deg en avslappende, luksuriøs weekend for å skjemme bort deg selv, har denne logden et helt unikt, personlig touch.
Sanbona Wildlife Reserve ligger omgitt av fjell som en gang var hjemmet til de gamle Khoisan jegerne. Kunstige fossefall gir assosiasjoner til en oase og mildner tørrheten som preger landskapet ellers i Karoo mens den moderne arkitekturen gjør at man har en endeløs utsikt over landskapet til Anysberg-fjellene. En tykk, kurvet steinvegg omgir bygningene og avgrenser oasen fra villmarken rundt, men også inne i selve lodgen er det brukt lokal stein i kantete blokker som i de gamle saueinnhegningene. Fargene er hentet fra den støvete paletten fra den omliggende krattskogen. Selve lodgen er bygget på en tørr ravine og rommer en behandlingsdel med terapirom, værelser og fellesarealer i form av lounge med peis og en fantastisk utsikt ut i reservatet hvor synet av de fem store i sine naturlige omgivelser kan nytes på terrassen! Men hvis man virkelig skal som kan oppleve naturen til fulle, bør man bli med på en av Sanbonas luksuriøse safarier. Det er et yrende dyre- og planteliv med 650 forskjellige typer planter, 216 ulike fuglearter i tillegg til elefanter, nesehorn, flodhester og flere forskjellige typer antiloper. Alt dette sammen med 3500 år gamle malerier laget av buskmenn og Khoen-Khoen jegere og det grensesprengende prosjektet med tilbakeføring av hvite løver til naturen som gjør at dette er det eneste stede i verden hvor man kan oppleve dem i sitt rette element, gjør Sanbona til det perfekte tilfluktsted fra et hektisk hverdagsliv for gjester som vil oppleve autentiske dyre- og villmarksopplevelser.

Sanbona Wildlife Reserve Tlf: +27(0)41 509 3000. www.sanbona.com

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...