Inne

February 2013
Jul i den gamle legeboligen

Tekst: Malue Drejer/Sisters Agency. Foto: Birgitta Wolfgang Drejer/Sisters Agency.

Den gamle legebolig fra 1846 ligger vakkert til i et av de mest idylliske områdene av Danmark ved Kerteminde på den lille øya Fyn. Boligen danner rammen om både hjem og arbeidsplass for Tine Kjeldsen og hennes mann Jacob Fossum. Paret flyttet til Fyn, to timer kjøring fra København, for å få mer plass for færre midler og dermed mer tid til familien som består av barna Klara på 10 år, Tilde på 8 år og Konrad på 4 år.  Hjemmet er innredet i en enkel, nordisk stil med naturens farger som inspirasjon.

Se alle bildene

De tidligere eiere hadde forsømt den gamle legeboligen gjennom mange år og huset trengte sårt en gjennomgripende renovering. Paret overtok huset et halvt år før de hadde planer om å flytte inn, så det var god tid til å legge varme i alle gulvene, forvandle de syv små værelser i første etasje til tre større rom, og lage helt nye bad og nytt kjøkken. Kjøkkenet ble åpnet opp inn til spisestuen, og en moderne storfamilies drøm om et hjem som fungerer i det daglige, så etterhvert dagens lys. Alle vegger og gulv er malt hvite, og skaper en fin romlighet til interiøret som derved fremstår som stemningsfulle kontraster til de blanke gulvene. -Det har vært viktig for oss å bevare den opprinnelige sjelen i huset, så trappen og den innebygde benken i hallen står stadig slik den gjorde for 150 år siden, og den gamle, slitte hoveddøren ble tatt med til en dørfabrikant som lagde en tro kopi i massivt tre, forteller Tine.

-Jeg er inspirert av naturen både i farger og materialer – men ikke på den økologiske måten hvor alt skal være i tre og møblene ikke må være malt. Jeg bruker grunnfargene hvit, sort og grått tilsatt pasteller i form av blått, grått og lillatoner – de milde nordiske fargene som kan brukes hele året og som minner om fargene på en sommerhimmel i Danmark. Selv om jeg holder meg innenfor samme fargeskalaen fins det et hav av fasetter innenfor hver farge som gjør det spennende å jobbe med. Jeg kan godt finne på å ha en bukett blomster i sterke farger, men det gir meg mest ro og omgi meg med de fargene som kjennetegner stilen vår.

For å gjøre stilen personlig, har Tine tilsatt vintagefunn fra hele verden, blant annet Vietnam, Marokko og Frankrike. Hun har innredet hjemmet med flere bare vegger som lar øynene få ro, bare for å bli mettet med inntrykk på den neste veggen hvor Tine har stablet gamle bøker, samlet et utall av glassvaser eller lysestaker i fine stilleben.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...