Inne

May 2013
Arkitektur vs Natur

Tekst: Louise Wichmann Foto: Birgitta Wolfgang Drejer/ Sisters Agency

Bak Statens Museum For Kunst i Københavns ambassadestrøk, har den dansk-norske familie på syv skapt et hjem med sort/hvite kontraster i enkel nordisk stil i en 260 kvm herskapsleilighet fra 1898. Med stor interesse for arkitektur og glede ved naturens materialer og farger, har familien invitert inn det nordiske vinterlandskapet i de danske stuer.

Se alle bildene

Da familien kjøpte leiligheten i 2007, gikk Charlotte Wichmann, som har studert på Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole, straks i gang med å tegne en fullstendig ombygning av leiligheten. Tanken om å skape et arnested for samvær og nærhet i hjertet av leiligheten i et 70 m2 stort kjøkken-allrom blev styrende for den øvrige romplasseringen. Det eksisterende kjøkkenet lå nederst i enden av en lang gang og bakerst i leiligheten og ble umiddelbart nedlagt. Den lange gangen ble fordelingsgang til tre barnerom og et bad og på den andre siden av kjøkken-allrommet ble det etablert tre stuer en suite og et master bedroom med tilhørende bad.
Med respekt for de fine detaljene som leiligheten bød på i form av vakker stukkatur og fløydører med profiler, ble fløydørene gjenbrukt og stukkatur reetablert da de nye rommene var realisert. Med stor forkjærlighet for den rå naturen, ble materialvalget til både bad og kjøkken sort granitt. For å skape en organisk, varm motvekt til den sorte granitten på kjøkkenet, valgte Charlotte massivt valnøtt-tre på samtlige skuffemoduler. MAA Knud Kapper fra Hansen Living tegnet kjøkkenet ut fra ideen om å skape et enkelt og funksjonelt kjøkken med en øy som samlingssted for lekselesing og matlaging. Det litt bombastiske uttrykket på skuffemodulene tiltalte familien med tanke på de rå materialene og det enkle, stramme uttrykket som de ønsket å kle leiligheten i.
Nesten før leiligheten stod ferdig, spesialbestilte familien to sammenhengende kunstverk av Eva Louise Hebo Buus; ”Egestammer i sne”, som skulle utgjøre hele endeveggen i kjøkken-allrommet og være det første besøkende fikk øye på fra entreen. Tankene ledes til stemninger fra fotturer i fjellet. Gleden ved den nordiske vinteren fikk herved en markant rolle for rammen i leilighetens hjerterom.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...