Se

May 2013
Black is Back!

Foto: Gro Sævik

Innredning: X-PO design

Inspirasjon fra et sortmalt studio i industri look.

Se alle bildene

Sort er en barsk og spennende farge til for deg som ikke er ”skuggeredd”, bokstavelig talt! Sort er mørkt og suger lys, men kombinert med hvite lysreflekterende gulv og noen hvite vegger, kan dette skape dramatiske og kule rom. De nye malingstypene som er super-matte, gir en helt ny fløyelsmatt effekt som fungerer veldig bra på mørke farger.

Dette studio hadde store vindusflater som gir lys, men dog er de hvite gulvene som må til for å reflektere lyset i rommet. Her er den helmatte ”Lady PURE” 9938 dempet sort brukt på vegger. Gulvene derimot er malt i hvit 90 glans. Kontrastene er lekre og den røffe industri looken er fremtredende.
Kreative løsninger måtte til for å plassere kjøkkendelen i en smal gang.
Her ble det brukt overskap i 40 cm dybde montert som underskap på veggen. Oversiden har fliser med geometriske mønster fra ”Mosaic del Sur”, de fungerer som benkeplate. Røffe skinnremmer fungerer som håndtak på dørene. Den store ”statement-vasken” fra Catalano er plassert på en lav betong sokkel og er nærmest et smykke på kjøkkenet.
De sortmalte trestokkene har noe ”Tjernobyl-preg” over seg, men fungerer som både stålamper og alternativ veggdekor. Fuglebur hengt fra taket skaper en kvitrene stemning! Det meste går ”sort-i-sort”, men langveggen er dekket med kvadratiske høyglans skap fra Ikea. Den fungerer supert til oppbevaring og gir også en lys kontrast med rute mønster.
Sort kan både være sobert og sofistikert, eller røft og rampete. Velg selv stilen, om du vil kle ditt rom i ”den lille sorte”!

galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...