Inne

August 2013
Klart for neste generasjon…

Tekst: Kari Osvold Foto: Stian Broch

Innredning: Christians & Hennie AS

Å overta barndomshjemmet kan være en stor oppgave. ”Vi ønsker oss en bolig som er moderne, åpen og lys, men som likevel tar hensyn til det gamle husets sjel”. Slik lød oppdraget arkitekten fikk fra sønnen som har overtatt den store, gamle villaen i Oslo.

Se alle bildene

Da dette huset ble bygget, rett etter krigen, var hverdagen ganske annerledes for folk – og selvsagt ble husene tegnet og bygget med helt andre løsninger. Huset var stort og godt, helt etter familiens behov den gang. Men i våre dager er det de færreste som ønsker seg lukkede kjøkken med tilhørende pikeværelse.

Helene Hennie var han godt kjent med fra før og det var helt selvsagt at hun, og hennes team ble bedt om å ta ansvar for renoveringen. (Christians & Hennie AS) Mesteparten av huset innvendig ble revet, og gjennom en god dialog mellom arkitekt og byggherre kom en ny planløsning på plass. Ønsket var å få en moderne innredning, men likevel tidløst. ”Vi visste at med henne ville i få en moderne løsning som ville vare, ikke være gammeldags om fem år”, sier byggherren. Familien er glad i å lage mat, og inviterer gjerne venner på besøk. Med den åpne løsningen blir det god kontakt mellom dem som lager mat og de som har slått seg ned ved bordet eller i godstolen ved det store vinduet. Kjøkkenet er spesialtegnet og løst med tanke på matglade beboere. Ut mot allrom og spiseplass er det også bygget en barløsning med plass til fire. Her er det hyggelig å spise i hverdagen, og har man mange gjester, så velger man å sitte ved det store bordet, hvor man også har nær kontakt med kjøkkenet.

Det som nå er det store allrommet var tidligere tre rom, kjøkken, pikeværelse og spisestue. Nå er alt ett åpent, hyggelig og funksjonelt værelse. Man kan stå ved kjøkkenbenken og nyte utsikten gjennom det store vinduet.

galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...