Inne

October 2013
Kubisme under knausene

Tekst: Beate Slipher Foto: Mona Gundersen

Interiørarkitekt og stylist: Elin Fossland

- Vi overtok et råbygg i renlinjet funkis. Stilen var ny for oss, her måtte vi omstille oss og tenke innredning på nytt, forteller hytteeierne. Med seg i prosessen fikk de interiørarkitekt Elin Fossland. De var skjønt enige om utfordringen: Å gjøre de vakre, gjennomlyste rommene hyggelige og beboelige med færrest mulig forstyrrende elementer.

Se alle bildene

Mot en bakgrunn av bergknauser og vilter vegetasjon ligger en streng og stram, kubistisk konstruksjon. Fasaden mot sjøen åpner seg med glassflater fra gulv til tak. I sjøen like nedenfor speiler den enkle formen seg i småbølgene som sender glitrende reflekser langt inn i rommene.

Som en sommerdrøm
- Beliggenheten her er som hentet ut av en sommerdrøm. Det var den vi falt totalt for, forteller hytteboerne. Her nyter de nærkontakten med sjøen, her har de funnet sine solplasser fra morgen til kveld. Her kan en nullstille sansene, lytte til stillheten, lukte på luften, lene seg tilbake og kjenne på roen. Men siden har de også lært å bli glad i alt som Hvasser har å by sine sommergjester – fra turterreng og joggestier til et aktivt sommermiljø med kunst, kultur og kafeliv.
- I to år hadde vi vært på jakt etter stedet å leve sommerlivet, forteller eierne. De ønsket kortest mulig kjørevei hjemmefra. For dem var kysten av Vestfold den ideelle beliggenheten, her var de nærmest krabbekjente etter lang tids leting.
Det var et lykketreff etter tips fra venner som førte til målet. Men det var svært forskjellig fra det bildet de først hadde dannet seg av drømmestedet sitt. – Dengang tenkte vi nok mer på en hvitmalt stue i vannkanten, minnes hytteeierne. Kontrasten kunne knapt vært større.
For her, på en stripe land mellom knauser og sjø, sto skallet av et funkisbygg, tegnet av arkitekt MNAL Rune Breili. De store glassflatene lar volumene innenfor gjennomstrømmes av lys. Fra morgen til kveld varierer det med solretning og skyggespill. Slik fyller det rommene med skiftende stemninger – fra et muntert spill av havreflekser til drivende skoddegrått, fra den mykeste morgenrøde til kvelden langsomt blåner.
Byggingen var kommet så langt at det meste var bestemt. Rominndelingen var gitt og faste elementer var på plass. Selv kjøkkenet var valgt. Bare i behandlingen av overflater og materialvalg til gulv og vegger sto de fritt til å innrede etter egne preferanser.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...