Inne

October 2013
Avslappet familiesommer

Tekst og foto: Lene Samsø/House of Pictures

Idet barna får sommerferie fra skolen, pakker familien Dybdahl Frandsen koffertene og forlater dagliglivet i Singapore for å tilbringe en deilig, lang sommer i Danmark hvor sommerhuset i Hornbæk venter dem.

Se alle bildene

-Vi kan ikke komme oss raskt nok hjem til den danske sommer, så den dagen barna får fri fra skolen, passer det som regel heldigvis at vi kan ta et fly til København. Da når vi å feire St. Hans på stranden i Hornbæk og dermed den danske sommeren vår i gang, forteller Anne Dybdahl Frandsen, som til daglig jobber med markedsføring i Galanga Living, - et møbel- og interiørfirma basert i Singapore, hvor hun bor med sin mann, Steen, og deres tre barn.

Familien har bodd og jobbet mange år i utlandet, men har en dansk base i sitt romslige sommerhus i Hornbæk. Huset fikk de bygget for tre år siden, da behovet for et noe eget meldte seg etter at den voksende familien hadde tilbragt sine danske ferier hos familie og på hotell.

-Vi syntes ikke at vi kunne forsvare å flytte fem mennesker med tilhørende bagasje inn hos familie i to måneder hver sommer lengre. Så vi valgte å bygge et eget sommerhus med plass til oss - og til venner og familie som kommer på besøk i løpet av sommeren.

Beliggenheten i Nordsjælland ble valgt ut fra ønsket om nærhet til strand, severdigheter i området og danske venner. Familien har dessuten en stor familie på Jylland og derfor var det viktig med et romslig anneks med god plass til overnattende gjester.
Huset er et moderne tømmerhus i halvtømmer på 150 kvm, fordelt på hoved- og gjestehus som er forbundet via en stor terrasse i tre. De fleste rommene har doble terrassedører og alle vegger er hvitmalte for å få inn mest mulig lys.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...