Opplev

October 2013
Østens perle i Phuket

Tekst/foto: Gro Sævik + pressefoto

Thailand har lenge vært mange solhungrige skandinavers favoritt. Både på grunn av sitt stabile klima året rundt, den deilige maten og vennligheten. ”Smilets land!”.
Nå er det oss designfreakene som har god grunn til å smile: Vi har funnet Østens perle i Phuket!

Se alle bildene

”Sala Phuket Resort og Spa” ligger på nordvest siden av Phuket ved Mai Khao Beach, bare 20 min fra den internasjonale flyplassen. Forventningene var store til dette spa resort konseptet, som har spesialisert seg på private villaer med egne basseng og hager. Et riktig luksus eventyr med gjennomdesignet arkitektur, samt drømmetemperatur for vinterfrosne nordboere . Er det rart vi gleder oss!

Phuket er helt klart mer enn bråkete Patong med et frynsete rykte. Mai Khao Beach er hele 11 km lang og tilhører natur reservatet Sirinath. Derfor er den stort sett urørt og fredelig uten solstoler og trengsel. Prefekt for endeløse fredfulle strandturer!

Vårt nirvana nærmer seg og vi ankommer den sorte perleporten. Nærmere bestemt en vakkert utsmykket og utskåret tre port, hvor sollyset blir reflektert gjennom og danner magiske mønster på bakken. Estetikken slår deg fra første stund! Innenfor ”perleporten” blir vi ført videre over gangbroer på zen-inspirerte vannspeil med massive bonsai trær.

Landskapsarkitekturen videre innover resortet både imponerer og overrasker. Den grønne, frodige, velresisterte beplantningen gir et tydelig minimalistisk zen preg. Steinheller med gress-slisser, strå og sirlige trær i estetisk orden.
Arkitekturen fra utsiden av de private villaene er rendyrket minimalisme i rå betong, kombinert med trepaneler i kontrast til utsmykkede metalldører i lokal stil.
Her er det noen som vet hva de driver med!

Arkitektene bak dette innovative designet er det Bangkok baserte Department of ARCHITECTURE Co Ltd., med Amata Luphaiboon og Twitee Vajrabhaya Teparkum i spissen. Arkitektkontoret har mottatt en rekke priser for det gjennomførte designet, som har et tydelig moderne utrykk med historisk forankring. Den lokale Sino- Portugisisk arkitekturen, har vært inspirasjonskilden i utformingen av resortet.

Innenfor jerndøren, omgitt av tilstrekkelige høye murer for et totalt privatliv, har vi vår egen designoasene! Det er umulig å ikke ta en spastisk seiersdans over ”vårt nye hjem”, når vår asiatiske vertinne forlater oss. Riktignok etter å ha sørget for at vi har fått velge ønsket rom lukt, riktig puter og lidd valgets kvaler i bodylotion og såpe utvalg.


Villaens arkitektur er designet med mye av fasilitetene utendørs, bygget rundt ditt eget basseng med hage, utelounge, utebadekar, utedusj… i det hele tatt, det meste foregår ute, i dette behagelige helårsvarme landet. Soverommet er dog innenfor en glassfasade som kan åpnes opp mot uterommet. Arkitektene har hentet inspirasjon til fasaden fra kinesiske treutskjæringer og de sandblåste glassdørene har fått tilsvarende mønstring.
Et badekar i stein er plassert ved enden av bassenget med lysekrone over. En herlig, ”overkill” måte å innrede et uterom på!
De mønstrede flisene i uteområdet setter tydelig visuelt preg på villaene. De er møysommelig designet med utgangspunkt i tradisjonelle mønster, farget i tråd med konseptets duse fargepalett. Hele villaen har et sobert preg av slepen luksus.


Arkitekturen i spa området har en røff minimalistisk miks av betong, sten, trepaneler og vannspeil, som skaper en estetisk zen følelse. Designerne ville skape fornemmelsen av å tre inn i en annen verden. Ved å føre deg gjennom smale betong korridorer, videre til åpne zen patioer, og derifra over ”cat walk” broen på vannspeil i tåkedis. Tåkedisen er laget av et vannsprøyte system mot den grove betongveggen, som blir til damp i varmen. De visuelle effektene klargjør deg for en sanselig spaopplevelse. Utstrakt bruk av lys-slisser i tak og vegger, skape spennedene lys linjer, som stadig forandrer seg etter solen vandring.

Vår Sala Phuket opplevelse har bestått de høye forventningene. Spennende å oppleve et resort med så gjennomført design, der lokale arkitektoniske elementer har blitt tolket og brukt på en helt ny og moderne måte. Komforten, varmen og den herlige slepne luksusen har gitt ny energi…. og det er vel det en vellykket ferie handler om!

www.salaphuket.com

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...