November 2016
Leder nr. 4 2016: Grønn ferie

Vi nærmer oss august og sensommer, og mange av oss er fortsatt på ferie. Ferien går så utrolig fort, selv om vi prøver å skynde oss langsomt. Kanskje du har grønn ferie? For grønn er fargen akkurat nå. Det har med naturen å gjøre, noe som gjør seg gjeldende både i mote og interiør. Sjøgrønn er fargen, men grønt kommer i alle nyanser.

Våre ferievaner har endret seg. Nå vil vi helst ha aktiv ferie i naturen. Og ferierer du i eget land, er du ikke alene. I hvert fall ikke på Vestlandet. For fjordene og de ærverdige gamle hotellene er fylt med utenlandske turister, på jakt etter en annerledes ferie med uberørt, spektakulær natur og opplevelsespakker. Spesielt asiatene er ferdige med storbyferie, nå vil de til norske fjordarmer isteden. Til et trygt land med et vakkert, fredelig og unikt landskap.

Men ikke alle ferierer i eget land, foreløpig. I år har vi startet to nye serier i InteriørMagasinet. Den første heter Destination - ingen vanlig reiseartikkel, men en artikkel vi håper vil inspirere en ny generasjon reisende. Den konseptuelle turisten kalles de som ikke bare er ute etter et sted å overnatte, men ser på hotellet som en destinasjon i seg selv. Et konsept med et gjennomarbeidet designutttrykk, som tiltrekker seg likesinnede.

Disse turistene verdsetter konseptuell design og individuell livsstil fremfor tradisjonell luksus, og er stadig på jakt etter unike opplevelser. Vår reiseglade fotograf vil ta pulsen på nye steder og prosjekter, der interessante livsstilskonsepter inspirerer og skaper trender. Vi gleder oss til nye destinasjoner for den bevisste globetrotter.

San Giorgio fikk æren av å åpne serien i forrige nummer. En bohemsk oase på Mykonos, langt vekk fra luksuriøse resorter og strømlinjeformet design. Isteden finner vi lavmælt luksus og nedtonet sjarm, enkelhet og tilhørighet. Et hotell som gir ”hjemme hos” følelsen fra første stund.

I dette nummeret viser vi livsstilskonseptet Scorpios, raskt en yndet destinasjon for Europas trend hunters. I en blanding av enkel bohemisk sjarm, barfotluksus, 60 talls glamour, moderne arkitektur, gresk kulturarv og håndverk tradisjoner, fremstår stedet med et rustikt chic preg. Sjelden føles enkelhet så luksuriøst. Og når begge hotellene kan skilte med hengekøyer og hengestoler, får de raskt et laid back preg. Ble begrepet slow living oppfunnet her?

Den andre serien vi omtaler, heter Hjemme hos interiørarkitekten. Den viser hvordan interiørarkitekten bor, hvilken stil han eller hun har hjemme og tanken bak. Meningen er at du skal bli litt bedre kjent med de forskjellige interiørarkitektene vi viser interiører fra i bladet. Men vi skyter raskt inn at interiørarkitekten lager alle slags stiler, det kommer helt an på hva kunden selv ønsker.

Et annet viktig fokus nå er japansk versus nordisk design. Utstillingen Japanomania i Norden kalles årets vakreste. Den viser japansk innflytelse på nordisk kunst og design rundt 1900 og kan sees på Kunstindustrimuseet og Nasjonalgalleriet inntil 16. oktober. Japonismen dannet i sin tid opptakten til modernismen i Norden, der det ble lagt vekt på asymmetri, forenkling og stilisering i kombinasjon med en sterk beundring for naturens detaljer. Vi kan slå fast at japansk design aldri har sluttet å påvirke nordisk design. Det rene og enkle, nesten asketiske uttrykket, håndverket, naturens påvirkning, de lyse materialene, funksjonaliteten og ikke minst lyset. Men vice versa lar Japan seg også inspirere av Norden, derfor har nordisk og japansk design fått mange fellestrekk gjennom årene. Se vår stylingsak og bedøm selv.

Øyunn Bjaanæs Hrasky
redaktør

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...