Inne

January 2015
Huset hvor fem rom ble til ett

Foto: Line T. Klein

Tekst og arrangement: Lotte Moliin 

Familien Sharma Rubow skulle bare en tur på stranden en varm sommerdag. Da så de en gammel bungalow som stod til salgs på veien og falt for utsikten, den vakre beliggenheten med skog og vann og den frodige hagen. En ekstra bonus var at det også hørte en strandhage til huset på den andre siden av veien. Prisen var grei, for huset var lite og trengte sårt en kjærlig hånd.

Se alle bildene

– Huset er tidligere brukt som sommerhus. Det ble bygget rundt 1950 og er i bungalowstil. Utvendig var det sokkeletasje i mur og trekledd annen etasje. Vinduene var store og trefargede, men kunne bare åpnes i den øverste delen. Det var bygget på en liten utestue med tak som fungerer som balkong. Det var kun beliggenheten som trakk, forteller Henrietta. – Alt i huset var ganske håpløst, og vi måtte virkelig tenke nye muligheter og prøve å se potensialet.

– Vi overtok i 2001. Da ble fem rom raskt til ett. Vi fikk lagt nye gulv, satt inn nye vinduer som alle kunne åpnes, nytt kjøkken, og malt. I 2007 fikk vi laget et tilbygg med ekstra stue og soveværelse, samt nytt bad. Husets farger bærer preg av naturen rundt hvor jordfarger som sort, grått og brunt er de dominerende fargene sammen med naturmaterialer som tre og skinn.

Innredningen er åpen, dvs. at kjøkken, spisestue og stue er et stort rom, men vinklet slik at man har følelsen av at de er oppdelt. Fra soveværelset har man kontakt til stuen fra en åpen messanin. Stilen er nordisk i farger og materialvalg, og det er mange danske møbelklassikere blandet med litt italiensk design. De brede Dinesen-plankene på gulvene og den moderne innebygde gasspeisen gir det ellers over 100 år gamle huset et moderne uttrykk mens et gammelt skatoll, et klassisk klaver, bøker og brukskunst gjør hjemmet personlig.
– Siden stue, spisestue og kjøkken er tett forbundet, bruker vi alle rommene like mye. Men mitt favorittrom er nok likevel spisestuen hvor jeg kan sitte ved langbordet og se inn i gasspeisen og ut på vannet. I stuen elsker jeg å sitte slik at jeg kan se ut i skogen, og her er det dobbelt så høyt under taket, noe som gir en helt spesiell romfølelse. Soveværelset hvor man ser ned i stuen og med utsikt over Øresund med den lille balkongen, er også et av mine favorittrom. De tre nevnte rommene nyter jeg like mye, alt etter hvor på dagen jeg befinner meg, forteller Henrietta.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...