Inne

January 2015
Inspirert av naturen

Tekst: Sisters Agency Foto: Birgitta Drejer/ Sisters Agency

Den danske designsuksess By Nord bringer den rå nordiske naturen helt inn i hjemmet. Vi drar på besøk i parets egen leilighet i København.

Se alle bildene

Da Hanne Berzant var tenåring, brukte hun all sin fritid på å løpe i de nordiske skogene som orienteringsløper. Her fikk hun for første gang øynene opp for naturens mangfoldig og de utallige fargekombinasjonene, duftene og strukturene som kan gjøre en helt alminnelig tur i skogen til en ualminnelig livsbekreftende opplevelse. Mer enn 20 år senere er den nordiske natur det designmessige fundamentet for det danske designmerket By Nord, som ble stiftet av Hanne Berzant og hennes mann for knapt tre år siden.
Man kan vel si at jeg alltid har vært forelsket i den nordiske naturen. Gjennom hele min barndom og opp gjennom mitt voksne liv har naturen vært en konstant faktor – et sted hvor jeg kan finne ro, inspirasjon og glede, sammen med andre eller alene med mine egne tanker.
Familien bor i en 240 kvm stor leilighet i hjertet av Hellerup. De flyttet inn i 2007 og Hanne forteller ”at det var bare å flytte rett inn”. Innredningen er enkel og nordisk i uttrykket, hvor lys og rene linjer også gir plass til kontraster. Møblene er tidløse og suppleres selvfølgelig med Hannes egen design.
Leiligheten har lutbehandlede gulv og overalt ses stukkatur og dører med fyllinger. - Stukkatur bevares ofte i danske leiligheter. Det er en del av det gamle uttrykket og gir en god stemning. Samtidig er det en vakker kontrast til moderne møbler, sier Hanne. -Det er viktig for meg at innredning vår er funksjonell og egner seg til en travel barnefamilie. I mine egne produkter er kvaliteten veldig viktig og det søker jeg følgelig også å finne hos andre designere” forteller Hanne. God design er viktig men det skal også være møbler som man kan hygge i og tilbringe tid i. Hanne blander mange forskjellige materialer som skinn og grafisk print med bomull og rå treflater. Det hele er med på å gi interiøret det nordiske uttrykket.
-Jeg føler at jeg i dag som 41åring har fått skapt en god synergi mellom privatliv og jobb gjennom den måten jeg som person blir inspirert og By Nords produkter. Tid til alt er selvfølgelig noen ganger vanskelig, men jeg synes det er lykkes oss å komme godt på vei – med familien såvel som By Nord, som er mitt fjerde’barn’, avslutter Hanne Berzant
www.bynord.com

galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...