Inne

January 2015
Tidløst og tøft

Tekst: Kari Osvold Foto: Gro Sævik

Innredning: Inne Design/Interiørarkitekt MNIL Vigdis Apeland Bergh

At de er opptatt av design er tydelig. Hver minste lille detalj i den nye leiligheten er preget av moderne design på sitt beste. Form, farge og materialbruk sammen skaper en åpen, luftig atmosfære. Tøft, men tidløst.

Se alle bildene

De flyttet fra en klassisk enebolig, med møbler og ting samlet gjennom mange år. Når de nå flyttet til et flunkende nytt bygg med utsikt og terrasse mot Oslofjorden – ja, da ønsket de også en ny stil innendørs. Det designinteresserte paret ville skifte fra klassisk og frodig, til en åpen, luftig bolig. Moderne, lettstelt og med gode designmøbler skulle det være. Med seg i prosessen har de hatt interiørarkitekt Vigdis Apeland Bergh. Hun har tegnet bad og kjøkken og hjulpet til med valg av materialer, farger og møbler.
– Da vi planla leiligheten, var det viktig å få til en åpen og luftig planløsning, sier Vigdis. – Spesielt lyset fra de store terrassene og gjennom hele leiligheten.
For å understreke dette og for å få til den gode flyten har de lagt samme gulv fra inngangen på den ene siden, gjennom gangsonen og til kjøkkenet som ligger mot terrassen. De valgte ekstra store fliser, de er 60 x 120 cm, og har en overflate som minner om betong. Det gir et litt røft uttrykk som blir en flott kontrast mot det hvite kjøkkenet og de glatte marmorflatene. Gulvet i stuen har fått brede eikeplank som skaper en lun og fin stemning. Det understrekes også av de langhårete, rufsete gulvteppene. En hyggelig og morsom kontrast til den ellers stramme møbleringen.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...