Her

January 2015
Behagelig fritid på blått hav

Tekst: Anne Marit Muri Foto: Rupert Peace

Styling: Christians & Hennie AS

Interiør: Christians & Hennie AS

Å være nær vann er helbredende i seg selv. Å være om bord på yachten Alexandra V, der alt er lagt til rette for at kropp og sinn kan være i harmoni, milevis fra en travel hverdag, er som å ta steget rett inn i en sanselig drømmeverden. 

Se alle bildene

Yachten som på denne dag ligger og dupper behagelig i den lille havnen Imperia i Italia, er ikke helt ny. Den ble sjøsatt for første gang i 2009 i Nice. I 2014 har båten, som måler 96 fot, gjennomgått omfattende oppussing på oppdrag fra en norsk eier. Han tok kontakt med designfirmaet Christians & Hennie AS for å gi yachten et miljø som skulle være sjelfullt, ekte, lunt, og langt fra glossy. Resultatet er blitt et tidløst og klassisk interiør uten noen form for skurr i det visuelle landskapet. Fargene, materialvalget, møbler og tekstiler er håndplukket for å gi gjestene ombord en følelse av komfort og ro.
Hovedkuløren er blått, marineblått, turkist, hvitt, varm beige og bruntoner. Lin, bomull, lær og naturlige fibre pluss ekte treverk er valgt for å gi interiøret et naturlig preg.
I alt er det plass til 8 gjester, fordelt på fire komfortable lugarer. Mannskapet består av seks personer.
 Vi ønsket å skape et mykt, varmt og personlig yachtinteriør ved hjelp av få virkemidler, sier Helene Hennie i Christians & Hennie AS. – Vi har blant annet lagt vekt på å finne den rette trestrukturen i alle overflater på bordplater for å gi miljøet en røff og autentisk atmosfære. Det er også brukt tekstiler på veggene for å skape mer intim stemning.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...