Ute

January 2015
Enkel hage med asiatiske røtter

Tekst: Pia Mattsson/House of Pictures Foto: Helene Toresdotter/House of Pictures

Da familien Nydahl fikk sin fjerde hage, bestemte de seg for å skape det de synes er aller viktigst i hverdagen: et rolig og stille sted i balanse med mye grønt og vakre former. Og der vannspeil alltid er nærværende.

Se alle bildene

Familiens fjerde hage er noe helt for seg selv. Ikke en kopi av de tre foregående hagene. Snarere en utvikling av et ideal som har sine røtter i Lise-Lotte og Jonas sine mange reiser i Asia og deres voksende interesse for buddhisme og yoga. En lavmælt hage hvor den grønne sjelen karakteriseres av strikte linjer og runde former. Vakkert klippede buksbom og liguster. Grå tresarger som rammer inn. Gressplen, betongplater og grå singel. Rolige farger og få vekster som går igjen: eføy, buksbom, villvin, myrt, liguster, akasietrær og rosa roser. Grønt, grått og svart. Grupper med krukker og vannbad. Og flere Buddha-statuer med sine lukkede øyne. Ikke for at ambisjonen var å skape en japansk hage, forteller Lise-Lotte, men fordi både Jonas og hun har kjent at ro er en viktig ingrediens å bevare i hverdagen. Å ha ett jordbærsted der man kan puste fritt.
- Vi ville skape en rolig og fredfull plass. En egen oase i hverdagen for kontemplasjon og ettertanke.

Hagens spaavdelning var ikke med i Lise-Lottes og Jonas sin opprinnelige hageplan. Den ble til etter inspirasjon fra gode venners spa som fikk Lise-Lotte og Jonas til å lengte etter noe liknende. Idéen med å plassere spaseksjonen lengst ned i hagen gjorde at man fikk en vakker avslutning på tomten samtidig som den holder hagen sammen.

galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...