Inne

January 2015
Sommer i glade farger

Tekst: Laurence Dougier Foto: Nicolas Mathéus

Helt syd på Korsika ligger et moderne sommersted bygget med respekt for miljøet og kjærlighet til det økologiske 

Se alle bildene

Etter å ha feriert på Korsika i mange år, bestemte eieren av huset seg for å avslutte tid som ferievagabonder og bygge seg sitt eget sted i pakt med naturen. I 2006 kom de over en tomt som de følte oppfylte det de ønsket seg: Midt i grønn natur med utsikt til havet, - helt perfekt.

-Med tre barn og mange venner, ønsket vi oss et hus hvor vi kunne samle alle sammen. Samtidig ønsket vi å skape et sted med skikkelig sommerhusstemning ved havet.

Etter å ha tilbrakt to somre på tomten og med hode fullt av ideer, engasjerte de arkitekten Thomas Fourtané fra Archipetrus i Porto-Vecchio og interiørarkitekten Véronique Lecomte fra Paris. Begge to ble begeistret for prosjektet og sammen har de levendegjort familiens idéer og skapt et landsted i tre med friske, moderne fargeinnslag, - alt i pakt med landskapet og det ulendte terrenget.

Husets eksteriør og interiør er i forskjellige typer tre. Enkelt og miljøvennlig. Utvendig er det kledd i rødt sedertre, tresorten paraju på gulvene og på terrassene og noen gulv i betong, lerk i vinduene mens veggene innvendig er kledd med plater av finer i gran. Og det stopper ikke der. Huset er isolert med treull, taket er kledd i tre og det er driftet med solcellepaneler. Et økologisk og funksjonelt hus takket være både arkitekt og interiørarkitekt.

Et herlig sommersted som man lengter tilbake til og drømmer om resten av året.

galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...