Ute

January 2015
Uteliv hele året

Tekst: Mathilde Rude Foto: Birgitta Wolfgang Drejer/Sisters Agency

Utenfor Oslo skinner solen over denne herlige terrassen som setter husets stue i vinterhi hele sommeren. Hos Hanne Borge, som er medeier av den trendsettende interiørbutikken Bolina, samler terrassen familien året rundt med avslappet naturlighet og alle funksjoner for hånden.

Se alle bildene

En fredfylt oase med plass til fest. Slik pleier Hanne Borge å omtale sin 70 kvm store terrasse i Bærum, som hun deler med sin mann Per Yngland og deres to barn. Smårutete vinduer med slyngplanter danner rammen rundt et loungeområde med stramt designede møbler i vasket tre og naturlige materialer. Med en sikker sans for estetikk og en iboende interesse for å skape unike sammensetninger har Hanne klart å blande det asketiske med det urbane på en raffinert måte til et sted hvor man alltid kan finne familien. På terrassen hvor utsikten rommer hele Oslofjorden, er bildene på stueveggen derfor skiftet ut med utsikt og lampene med ildens lyse luer på lange norske sommerkvelder.
– Det var de italienske nettene som inspirerte oss til å bygge denne terrassen, hvor vi nyter alle sesonger. Vi elsker å sitte ute på sommerkveldene i det overdekkede lysthuset, “Vinterhagen”, som fungerer som en stue midt på terrassen og hvor vi spiser alle måltider når det er lunt. Gleden over livet på terrassen deler vi med hele omgangskretsen vår. Med det store arealet, hvileplassene og utsikten er den et naturlig samlingssted for alle, og her holder vi fødselsdager og familiefester. Overnattende og ferierende gjester er derfor fast inventar gjennom hele sommersesongen. Og som juletradisjon inviterer vi familie, venner og barn til fest, og fyrer opp i bålfatet, griller pølser og drikker gløgg.

TERRASSEN
Er på litt over 70 kvadratmeter beliggende på Jar i Bærum utenfor Oslo.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...