Inne

January 2015
Nye perspektiv

Tekst: Laurence Dougier Foto: Nicolaus Mathéus

I utkanten av Nîmes i Sør-Frankrike har interiørarkitekten Marie-Laure Helmkampf, forvandlet et rustikt hus fra 1980 til en elegant tidsriktig bolig. 

Se alle bildene

Huset ligger nydelig til i Middelhavets vakre grønne landskap og er blitt et fristed for familien på fem fra Paris. Det skulle imidlertid en god dose fantasi til å se dette før det ble rehabilitert. Huset ble bygget i 1980 av arkitekten Louis Ligouzat. Med okergul fasade og gulv i terracotta, var det rustikke uttrykk helt utdatert, men familien så likevel sjarmen. Florent og Karine, som begge er fra Paris, så dette som en mulighet til å senke både tempo og skuldre fra et hektiske storbyliv.

Etter råd fra en venn, tok paret kontakt med interiørarkitekt Marie-Laure Helmkampf. Med sin profesjonalitet og sitt talent, har den unge kvinnen forvandlet huset til en elegant, tidsriktig bolig. Hun har revet vegger og åpnet opp volumer, skapt nye perspektiv, og samlet huset gjennom gulvene i polert betong og utstrakt bruk av hvitt.
-Sammen med Florent og Karine har vi tatt huset i samme retning, forklarer hun. - Mot det det stilrene. Borte er alt det rustikke og den nye, lette hvit atmosfæren understrekes av det grå.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...