Her

January 2015
Vinkjeller’n på Geilo

Tekst: Kari Osvold Foto: Mona Gundersen

Innredning: Arkitekt Fossland as v/ int. ark Elin Fossland

Et hyggelig møtested for vinglade har åpnet på Geilo. Her kan man stikke innom direkte fra skituren og nyte et glass eller to. Hallingstuene har i mange år vært kjent for sine gode viner, og nå har denne vinkjelleren fått det fokus den fortjener – nemlig som sentrum i en ost og vinbar.

Se alle bildene

Hallingstuene Restaurant er et kjent og kjært møtested både for fastboende og tilreisende på Geilo i årevis. Berit Kongstein og Frode Aga har fått rikelig med skryt og omtale av både mat og vin. Av profesjonelle så vel som den vanlige gjest. Nå har de overtatt huset hvor de holder til, noe som har gitt nye, spennende muligheter. Resultatet er Vinkjelleren Ost & Vinbar – i underetasjen.
Sammen med interiørarkitekt Elin Fossland ville eierne skape et møtested man kunne stikke innom rette etter en tur i løypene. Litt etter mønster av det man ofte ser i Østerrike og Sveits. Med andre ord, en uhøytidelig møteplass men i en rustikk stil. Et sted hvor vinene står i sentrum. Her finnes det selvsagt en god husets, enten du velger rødt eller hvitt. Eller kanskje er det en riktig gammel madeira som frister mest? Her finnes det madeira fra slutten av 1800-tallet! Her i Vinkjelleren finnes det fem tusen flasker, eller tolv hundre ulike viner å velge blant – så det skulle rekke for alle. Restaurantsjef og vinkelner Frank Berge Ytterland sier at de er ganske frankofile her i huset – så kanskje er det en god burgunder man skulle prøve? Uansett – her kan du kanskje være så heldig å få et eneste glass av din yndlingsvin. Et nytt vakumeringssystem gjør det mulig å ta vare på en åpnet flaske i lenger tid. Det gjelder både musserende og stille viner. I flere år på rad har Hallingstuene Restaurant fått utmerkelsen Best of Award of Excelence for sin vinsamling. Prisen deles ut av Winespectator, en pris som kan sammenlignes med Guide Rouge (Michelin Guiden) i matens verden. Med ande ord, her kan man driste seg til å ha høye forventninger ….

galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...