Her

March 2010
Kontinentalt interiørkontor i Oslo

Tekst: Anne Marit Muri Foto: Mona Gundersen

Interiør: Vigdis A. Bergh, interiørarkitekt/MNIL, Innedesign og Gro Sævik, interiørdesigner X-Po design.

Interiørarkitekt Vigdis A. Bergh og interiørdesigner Gro Sævik har skapt stor interiørstemning med små midler i sitt daglige kontormiljø. De har mikset røffe materialer med nye og gamle møbler fra Østen og gitt lokalet en touch av moderne kolonistil, i fargepaletten grått, brunt, sort og beige, i et klassisk forretningslokale midt i byen.

Se alle bildene

Som i en fransk bygård

Da Gro og Vigdis bestemte seg for å dele kontor sammen, hadde de kun kjent hverandre noen få måneder. Begge har studert interiørfag. Vigdis har interiørarkitektutdanning fra Kunst- og Håndverksskolen i Oslo, i tillegg til sveiserutdanning, og er derfor vant til å “sjaue” i røffe omgivelser. Gro har studert interiørdesign i London og i København. De traff hverandre gjennom en felles bekjent og fant raskt tonen og delte tidligere kontor i et lite lokale nær Adamstuen i seks år. Selv om de deler kontor, driver de hver sitt separate firma. Det gamle kontoret ble etter hvert for lite, og de bestemte seg for å jakte på nytt lokale. De driftige damene begynte å sjekke ut ledige kontorlokaler sentalt i byen. Drømmen var et luftig hjørnelokale i en rolig gate med atmosfære og særpreg, gjerne i en litt herskapelig og franskinspirert bygård. Til alt hell fikk de napp på nåværende sted, som utrolig nok var ledig på rett tidspunkt.

 

– Interiøret var temmelig nedslitt da vi overtok det, men vi så mulighetene og gikk umiddelbart i gang med å endre det som tidligere var en teppebutikk, til dagens interiørkontor, sier Gro.

Taket var senket med 1,5 meter. Vi ønsket å tilbakeføre lokalet slik det en gang var, og “gravde” oss frem for å finne tilbake til den opprinnelige sjelen og stilen.

Heldigvis var det originale takpanelet intakt, og har nå fått flere strøk med blank maling.

Originale og høyreiste vinduer gir forretningslokalet et elegant preg, som i en fransk bygate. Veggene er delvis malt i brungrå valører og behandlet med gipspuss.

Furuplank av 2. sortering er lagt på alle gulv, malt i grått, og stråler nå av levd liv etter flittig bruk.

Endel av møblene i lokalet har interiørarkitektene tegnet selv for ulike oppdragsgivere. Noen er prototyper, og andre har blitt produsert med et overskuddsantall. Gamle antikke Bali-møbler skaper ekstra krydder i interiøret sammen med designlamper av papir og lin.

Kontorlokalet på St. Hanshaugen har en fin miks av stiler, her møtes øst og vest, og det feminine er kryssmikset med det maskuline. Helheten fremstår som personlig, gjennomtenkt og annerledes.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...