Inne

January 2010
Steintoff hyttekos

Tekst: Kari Osvold Foto: Mona Gundersen

Styling: Kari Delotis Arkitekt: Arne Thorsrud

Hytta – som ligger vakkert til på vestsiden av Kvitfjell – skiller seg klart ut fra hyttene rundt. Den er tegnet i en enkel, stram og moderne stil! Oppdraget til arkitekten var klart – vi ønsker oss en moderne hytte med masse glass, tre og stein!

Se alle bildene

Familien trives med det enkle og tøffe, og ønsket fremfor alt en hytte med masse glass slik at naturen kunne oppleves også innenfra. I det store, åpne rommet strømmer lyset inn fra alle kanter. Huset er tegnet med omtanke både for beliggenhet og ikke minst for hvordan huset skal fungere for en familie på fire. Det er brukt en del skifer i fasaden, blant annet ved pipen og ved utbygget. Her er det benyttet bruddheller fra Oppdal, mens taket er kledd med kvadratiske fliser av altaskifer. Lokale håndverkere har hatt ansvar for byggingen, noe familien mener har vært viktig for et så vellykket resultat. (ByggPlan Entreprenør fra Fåvang har hatt hovedansvaret for byggingen.)

Huset har klart definerte soner, og vi ser at interiøret kommer som en naturlig følge av arkitekturen. Her er det ikke først og fremst innredningen som skaper stilen – den er huset født med. Arkitekt har vært Arne Thorsrud fra Lillehammer.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...