Her

September 2010
Eventyret Villa Malla

Tekst: Janne Værnø Foto: Annette Nordström

I vannkanten på Filtvet, en time med bil fra Oslo, har kokkene Sonja Lee og Laurent Surville skapt et konsept som bygger på deres egne opplevelser fra hele verden. Omgivelsene, uteområdet, interiøret og maten gjør Villa Malla til en eventyrlig opplevelse.

Se alle bildene

Eventyret Villa Malla startet påsken 2006. De to kokkene hadde lenge lett etter et sted ved sjøen. Helligdagene brukte de til å se etter et egnet sted langs Oslofjorden. Da de så det stengte strandhotellet på Filtvet, rett bak Filtvet fyr på Hurum, var beslutningen tatt på få minutter. Uten at de engang hadde vært inne i lokalet.

– Vi hadde en god følelse. Laurent nikket og sa “dette her …”, og når mannen min er med, er alt mulig, sier Sonja Lee.

Handlekraftige Sonja lot seg ikke stanse av at det var skjærtorsdag. Hun ringte Opp-lysningen og ba om å bli satt til den lokale butikken, hvor det tilfeldigvis var folk og ryddet lageret. På den måten fikk de navnet på eierne av huset.

– De var på vei til fjellet med bilen pak-ket med ski, barn og hund. Men de kom og møtte oss. I løpet av noen minutter var det “deal done”, og vi hadde en “gentleman’s agreement”.

Så startet det harde arbeidet. Det gamle strandhotellet hadde stått stengt i 12 år, og var preget av tiden. Lokalet var delt inn i mange små rom, og hadde derfor ikke en løsning som passet deres planer. Da dørene ble åpnet ni måneder senere, hadde de to vært arkitekter, designere og byggeledere for et stort prosjekt. De hadde hatt en klar formening om hva de ville skape allerede før de fant stedet. Og planene var nå gjennomført.

– De første tegningene våre av Villa Malla er så å si identiske med det vi ser i dag. Det skulle være stort og åpent. Luft og plass er en form for luksus, sier Sonja Lee.

Resultatet er et stort, åpent og lyst lokale. Mange små rom er blitt til ett stort, som uten problem rommer 120 gjester. Ute er det badestrand med lys skjellsand, brygge for båtgjestene, spiseplasser og gangveier. Det er ingen spiseplikt, og man kan gjerne nyte medbragt eller kjøpe en is i isbaren i kjelleren. Er man sulten, er det lunch- og middagsbuffet store deler av året. Lokalene brukes også til lukkede arrangementer, som bryllup og julebord.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...