Opplev

March 2010
Amanpuri – A Place of Peace

Tekst: Britt Ekensteen / Wishbone Press Foto: Anders Häggström

Taket på den store salaen reiser seg stolt mot himmelen, og palmene speiler seg sakralt i den midnattsblå poolen. Grensen mellom virkelighet og illusjon viskes ut idet blikket trekkes mot horisonten og solnedgangen i Andamanhavet utenfor. Vi er kommet til Amanpuri – stedet der Aman-eventyret begynte …

Se alle bildene

Amanpuri betyr “Det fredelige stedet” og er i sannhet et sted roen senker seg og hverdagens klamme grep slipper taket. For mange er hotellet det ultimate strandparadis, og et stort antall av gjestene vender tilbake år etter år. Stedet er gjentatte ganger kåret til det beste i verden av Condé Nast Traveller, og det var derfor med relativt store forventninger i bagasjen vi ankom hotellet.

Den amerikanske arkitekten og interiørdesigneren Edward Tuttle har mye av æren for utformingen av Amanpuri. Hans stilsikre hånd gjenspeiler den thailandske arkitekturen og henter frem elementer fra både lokal kultur og håndverkstradisjoner. Både valg av materialer og farger gir gjenklang av hvor du befinner deg, men tar aldri oppmerksomheten bort fra naturen rundt deg.

Tuttle hentet mye inspirasjon fra de gamle tempelbygningene i Thailands gamle hovedstad Ayutthaya. De vakre takene i hovedsalaen tar nesten pusten fra deg, og den sakrale stemningen forsterkes av den 10 meter høye hvelvingen over deg. Det er ikke til å undres over hvorfor roen senker seg når man trer inn i Amanpuris verden. Det er som å tre inn i et tempel. Et tempel hvor stillhet, refleksjon og velvære tilbes.

De vakre thai-paviljongene som er tegnet smakfullt inn i terrenget, trer grasiøst frem mellom palmene, og nedenfor de 75 trappetrinnene ligger en av Phukets mest pittoreske strender, Pansea Beach, godt skjermet for andre enn hotellets gjester. Kombinasjonen av den tidløse og vakre arkitekturen, det rene og gjennomførte interiøret og den spesielle atmosfæren, har gang på gang har satt Amanpuri på kartet over verdens beste hoteller.

Med sin beliggenhet nordvest på Phuket har man mange muligheter når det gjelder aktiviteter. Enten man liker golf, tennis, elefantsafari eller shopping i gamle Phuket City bør alle kunne tilfredsstilles, uavhengig av alder og interesse. En ettermiddag på Amanpuris eget spa er heller ikke å forakte. Med sine lange tradisjoner for massasje og urtebehandlinger kan man la seg pleies etter alle kunstens regler. En Aman Awakening gir næring til både kropp og sjel, og bringer deg enda et skritt nærmere Nirvana.

Og skulle du ønske et avbrekk fra landfaste aktiviteter, har Amanpuri en flåte med fartøyer tilgjengelig for sine gjester. Og det er ingen grunn til å nøle, for utenfor Phuket finner man noen av verdens desidert beste steder for snorkling og dykking. En tur rundt de eventyrlige øyene i Phang Nga Bay ombord Sea Lion blir garantert også en uforglemmelig opplevelse. Måltidet ombord likeså …

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...