Nyt

June 2010
Syrlige paier

Foto og oppskrifter: Tommy Næss

Dessertpaier er kanskje en av de mest klassiske amerikanske dessertene. Sitron med marengs og eplepai er nok de mest kjente og brukte paier. Og ved høytider som thanksgiving og jul er gresskar- og pekannøttpai et must.

Se alle bildene

Key lime-pai er berømt over hele USA for den unike limesmaken fra frukten som vokser på øygruppen som strekker seg fra Florida og ut til Key West. Denne lille limen har en søt, men samtidig litt sur smak. Ved å blande limesaft og litt sitronsaft kan man komme ganske nær, men den blir dessverre aldri helt autentisk.

Sitruspaier kan være vel syrlige for mange, så det kan være fint å servere litt vaniljeis eller krem ved siden av for å mildne sitrussmaken. Bruk gjerne kremer tilsatt jordbær, multe eller andre bær. Av is med smak er varianter som hvit sjokolade, mandel eller vanilje deilige til.

galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...