Se

March 2010
Merci

Tekst: Charlotte De Steal Foto: Anniken Zahl Furunes

Merci er et nytt og annerledes butikk-konsept i Paris. Bli med på oppdagelsesferd!

Se alle bildene

Vårt førsteinntrykk av Merci var fantastisk! Den store inngangen med det høye taket, øyet som blir trukket mot synet av de mange lampeskjermene i hvitt papir som henger fra taket, alle rommene på rekke og rad, mezzaninen, den velduftende parfymestanden på venstre side, og de store Merci-flisene på gulvet og de vakre tingene – overalt – alle til å vekke begjær – begjæret etter å eie …

Du må trekke pusten, og bestemme deg hvor du skal gå først, hva du skal lukte på, se på, ta på? Du må oppføre deg rasjonelt, mens alt du egentlig har lyst til, er å løpe rundt og nyte stedet.

Interiøret er en blanding av gamle møbler plukket opp rundt omkring og satt i stand sånn … noenlunde. Noen gamle industrimøbler og noen gamle tre- og skinnmøbler her og der. I avdelingen for klær finner du kreasjoner fra Marni, Isabel Marant og Yves Saint Laurent, som bare er noen av designerne som har tegnet klær for Merci. Kreasjonene henger på spinkle kles-hengere av metall og eller ligger skjødesløst brettet i reiseesker. Dette gjør at du føler at du simpelthen bare er nødt til å finne en skatt – hvert øyeblikk.

Når du blir lei av å se på klær, kan du enten velge å gå opp eller ned, hvor en mer minimalistisk estetikk innen accessoirer til hjemmet venter deg. Underetasjen er dedikert til kjøkken og supertrendy hageting (til stressede parisere som har krukker på balkongen), og hvis du føler for å dele bord med en fremmed, kan kokkene på Merci lage et deilig måltid til deg mens du tar en titt i urtehagen.

Da vi hadde utforsket alle hjørnene av denne magiske butikken som på mange måter er som Ali Babas hule, gikk vi for å ta en kaffe.  Den varme atmosfæren i det lange biblioteket med vintage-bøker gjorde til og med en vanlig kaffe til noe helt spesielt. Så da vi forlot varehuset, var det oppløftet av inspirasjon og med en følelse av tilfredsstillelse – merci Merci!

galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...