Inne

March 2010
Fransk vintage i Wien

Tekst: Hilary Hainge Foto: Christine Bauer/Red Cover

Cornelias butikk www.daswienerzimmer.com

I elegante Wien har Cornelia Müllers unike vintage-stil og delikate touch forvandlet en leilighet fra 1800-tallet til en rolig oase for seg og familien.

Se alle bildene

Da de begynte å lete etter leilighet, var det mye å velge i: Med sin store variasjon innen arkitektur i spekteret fra det barokke til det helt moderne, hadde Wien mye å velge mellom. Men med Cornelias forkjærlighet for antikviteter og gamle ting var det naturlig at de valgte en gammel leilighet. – Innbyggerne i Wien er bortskjemt når det gjelder størrelsen på leilighetene og antall rom, forteller Cornelia. – Det er så mange gamle bygninger – de fleste fra 1900-tallet, med store, sjenerøse leiligheter og buede fronter hvor hvert rom er delt av med nydelige, doble dører.

Cornelia grep muligheten da de fant en romslig, fireroms leilighet med høye vinduer. Leiligheten med store, lyse rom var perfekt som et vakkert, nøytralt bakteppe til Cornelias romantiske vintage-stil. De høyloftete rommene, de doble dørene og det gylne, varme parkettgulvet som var i hele leiligheten, gjorde at den hadde all sjarm fra perioden intakt.

Cornelias stil er enkel: På en bakgrunns-palett av hvitt og bleke, avdempede farger skaper de antikke franske møblene og vintage-accessoirene magi. Hennes “less is more”-holdning gjør at hvert enkelt objekt står ut. Men uansett hvor sjarmerende og dekorative de er, så er de der på grunn av sin funksjonalitet: De vakre vintage-stoffene og blekede, blomstrete quiltene, de franske tallerkenene og antikvitetene er i bruk hele tiden. En gammeldags handlekurv i stuen brukes til å oppbevare magasiner. Selv de gamle vinduslemmene som står opp mot veggen på soverommet, blir brukt til å arkivere postkort og brev!

Klikk på bildene for tekst. 

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...