Inne

March 2010
Fotografens utsikt

Foto: Svend Dyrvig/House of Pictures

Tekst og arrangement: Alfieri & Grand/House of Pictures

To nedslitte kornsiloer i den gamle havnen i København er blitt skapt om til et moderne, urbant boligkompleks med en fantastisk beliggenhet og utsikt. Her har fotografen Svend Dyrvig flyttet inn og skapt seg et hjem preget av kreativitet og en forkjærlighet for design fra 50- og 60-tallet.

Se alle bildene

Nesten uansett hvor man befinner seg i København, kan man se et par 42 meter høye, nedslitte frøsiloer i betong som ligger ved havnen. Siloene ble bygget i 1963 i en tid da dette var en travel industrihavn hvor det daglig ble lasset og losset korn og frø. Men gullalderen er over for lenge siden, og siloene har lenge stått tomme og ubrukte og bare forfalt – inntil det økonomiske oppsvinget i 2002. Da ble det satt i gang en ombygning med de karakteristiske tvillingsiloene som utgangspunkt. Planen var at de skulle bygges om til 42 luksusleiligheter i størrelser fra 70 til 180 kvm, og alle skulle ha store terrasser med panoramautsikt over byen og havnen. I 2005 sto de to identiske tårnene klare til å ta imot nye beboere. Kompleksene ble kalt Gemini Residence etter det tredje tegn i dyrekretsen, Gemini, som vi kjenner som Tvillingene.

Det var de nederlandske arkitektene, MVRDV, som vant konkurransen med sitt forslag til boliger i de nedslitte kornsiloene. Nederlendernes idé var enkel og genial. I stedet for å bygge leiligheter inne i siloene ble de hengt på på yttersiden av de buede betongmurene. Dermed kunne de innvendige rommene i tårnene brukes til oppgang, trapper, heiser og svalgang. I hver bygning er det nesten 40 meter opp til et gjennomsiktig tak, hvor lyset strømmer ned gjennom svalgangene i åtte etasjer. 

Klikk på bildene for tekst. 

galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...