Inne

May 2010
Arcadien – drømmen om Toscana

Tekst: Solveig Grepperud Foto: Sølvi dos Santos

Innredning: Corniche Interiør

På en øy i Oslofjorden, i le for verden i ly av åsryggen, ligger en godt gjemt italiensk perle. Villaen er fra begynnelsen av 1900-tallet, og hagen er nå restaurert; Bellissimo!

Se alle bildene

Det var en gang … Året var 1915, og arkitekt Einar S. Engelstad fikk et spesielt oppdrag. Eyvind Jørgensen sendte ham til Toscana med ordre om å bli i Italia inntil han hadde fått inspirasjon og grunnlag nok for å tegne en toscansk villa til prakteiendommen i Oslofjorden. Villaen stod ferdig i 1917, og inntil for få år siden var den fortsatt i familiens eie. Nærmest urørt gjennom flere tiår overtok dagens eiere stedet. Corniche Interiør Design fikk oppdraget med å sette eiendommen i stand og videreutvikle den slik at det i dag er en større harmoni mellom eksteriør og interiør.

GJENSKAPELSEN
Historien gjentar seg. Dagens eiere sendte teamet fra Corniche til Italia for research og innkjøp av gamle bygningsartikler og interiørelementer til villaen. Gammel takstein og peisfront ble funnet i Firenze, steingulvet i entreen er fra en middelalderkirke, servantene på badene er innkjøpt i Frankrike. Etter ett år var de nødvendige bygningselementene på plass.
– Å arbeide med et så omfattende og spesielt prosjekt er både en utfordrende og morsom prosess. Vi har hatt et nært og berikende samarbeid og full tillit fra eierne. Vår styrke er nettverket av samarbeidspartnere som med sin samlede kompetanse bidrar til og sikrer et vellykket resultat, forteller Ellen Hodt.

Bevare eller fornye? I hele prosessen foregikk en streng avveining av hva som burde bevares og hva som burde fornyes. Og teamet har gått grundig til verks. I dette prosjektet har det vært en fordypning ned til minste detalj. Til den høye grunnmuren er det hentet inn håndhugd stein fra Larvik. Villaen ble strippet ned utvendig og innvendig. Resultatet taler for seg.

Gjennom tre år pågikk arbeidene på eiendommen. Gleden over å se resultatene og omskape stedet har også gjort at alle som var engasjert i arbeidene fikk et eierforhold til Arcadien, sier Ellen Hodt, som hadde regien.

CORNICHE INTERIØR
– Stemningen sanset vi med en gang. Resultatet vises i materialvalg, møbler og tekstiler. Men det tok litt tid å skape forståelse for at i dette huset skal alt gi inntrykk av å ha levd en stund. Med årene kommer litt riper i lakken … Det virker kanskje litt underlig, men det skal ikke være helt perfekt, sier Ellen Hodt. 
Kjøkkenet er som skapt for en italiensk familie, hvor gleden over måltidene er dagens høydepunkt. Komfyren er blikkfang. Innredningen er ellers både innholdsrik og diskré, laget i en løsning der skapene inngår som en del av veggen.

– Corniche handler om å ivareta muligheter, fremheve et potensial og skape en atmo-sfære som rammer inn ditt liv, forteller Ellen Hodt.

Hvert rom er vakkert og harmonisk møblert, gjerne med ett møbel som dominerer. Møblene skal ikke konkurrere med hverandre. Er for eksempel skapet vakkert, er sengen enkel. En del møbler fulgte med stedet, og blant annet inngår nå pinnestoler og nattbord som sjarmerende innslag i interiøret. Familien gleder seg over resultatet og nyter stedet til fulle.

Klikk på bildene for tekst.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...