Inne

July 2010
Gjestehus på Rivieraen

Tekst: Pernille Våge Foto: Nina Dreyer Hensley & Jim Hensley

Styling: Anemone Wille Våge

«The secret garden» er den første tanken som slår meg når jeg går inn i denne magiske hagen og mot det private gjestehuset.

Se alle bildene

Stadig flere nordmenn skaffer seg et hjem nummer to på sørlige breddegrader, og familien vi nå er på besøk hos, etablerte sitt ferieparadis i St. Tropez for mange år siden. Når man har et så nydelig sted på den franske riviera, får man stadig besøk av familie og venner, og for å få mer plass ble løsningen å kjøpe nabotomten. Her stod det allerede et gammelt hus som nå har blitt forvandlet til et eksklusivt gjestehus. 
Arkitekt Francois Thoniel ble engasjert til å tegne huset. Det klassiske franske murhuset er på ett plan og ligger vakkert til i terrenget. Huset inneholder stue med franske dører ut til bassenget, et klassisk fransk kjøkken og master bedroom med direkte tilgang til privat bad. Et ekstra dobbeltværelse og et barneværelse med køyesenger deler bad nummer to. I tillegg til dette rommer huset også et trimrom med sovemessanin.

Gjestehuset er omkranset av en magisk hage. Firmaet Thierry Derbez står for både design og utførelse, og her er ingen detaljer uteglemt. For å gi hagen den riktige sjel og personlighet er det brukt vakre antikke bygningsdeler i stein og jern, og en gammel vask har blitt omgjort til en vakker fontene. Det er også funnet plass til både en boule- og en tennisbane. Franske dører fra kjøkken, stue og master bedroom åpner opp mellom inne- og uterommene.

Men før vi går inn, må vi ta en tur gjennom hagen
Hyggelige grusganger og brosteinbelagte stier snor seg gjennom den frodige hagen. Et 2.000 år gammelt oliventre, blå violette iris og pent friserte buksbom i alle størrelser er noe av det som møter oss. Grusgangen fører oss gjennom en nydelig wisteriabeplantet pergola laget av grå, værslitte stolper. Hagen er nøye planlagt og farge-koordinert, og blått og fiolett er hovedfargene som går igjen i de fleste blomsterbed. Mengder av lavendel gir hagen en fantastisk duft – en duft som minner oss om hvor vi befinner oss – i Provence.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...