Inne

August 2010
En herlig, deilig og dristig blanding!

Tekst: Kari Osvold Foto: Nina & Jim Dreyer Hensley

Innredning: Anemone Wille Våge

Hvem skulle vel tro at disse frodige interiørene befinner seg i en av hovedstadens gamle funkisblokker? Men når profesjonelle innredere skal skape sitt eget hjem, kan alt prøves ut!

Se alle bildene

Krystallkroner og myke møbler, pleksiglass og speil, marmor og silke – i denne leiligheten finner vi klare kontraster, både i materialvalg og stil. Mursteinsgården fra 1933 ligger i et rolig, grønt område i hovedstaden, og som i funkisgårder flest er planløsningen nøktern og funk-sjonell. Men med et enkelt utgangspunkt stod man også fritt til å innrede etter egen lyst.
Leiligheten var godt tatt vare på. Her var det både original parkett og veggpaneler som satte sitt preg på rommene – og det var verd å beholde, og fortsatt stelle pent med. Leiligheten er på hele 170 kvm og er utstyrt med balkonger i to retninger. Her får man med seg både morgensolen og den attraktive kveldssolen.

Anemone Wille Våge har eksperimentert en god del med speil i sine innredninger. Nå syntes hun tiden var moden for å prøve ut et helt rom med speilvegger. Stuen hun valgte har ingen store veggflater, her er det en åpning på hver side, og veggene er brutt opp med peis og vinduer. Hadde det vært store, speilkledde vegger, ville man hele tiden sett seg selv i mange varianter – og det ville nok vært slitsomt for de fleste. Speilveggene er prydet med kunst av forskjellig slag – som de ville vært om de bare var malt eller tapetsert. Slik brytes flatene opp, og man får den fine effekten av speil – ekstra lys og en følelse av et større værelse.

galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...