Inne

September 2010
Moderne kunstnerhjem

Tekst: Anne Marit Muri Foto: Mona Gundersen

Styling: Wenche Holth

Kunstmaler Magnus Petterson og kona Suzanne har valgt varme fargepaletter i brunt, beige, og gråsort som hovedkulører i interiøret i sin nyoppussede leilighet på Skarpsno. Klassiske møbler, moderne malerier, enkle rislamper i taket og møbelskatter fra Kina gir boligen et behersket bohempreg.

Se alle bildene

– Min mann har laget de fleste bildene som henger på veggene i leiligheten, sier Suzanne Petterson. Monumentale bilder, småbilder og billedcollager av flere bilder i samme format preger de klassiske rommene. Motivene er nonfigurative med overflater som har et rikt fargespekter. 
– Veggfargene er valgt ut i fellesskap, og er mer markerte enn hva jeg har vært vant til fra tidligere bopeler, sier Suzanne.
– Gjennom mange år har jeg vært prosjektleder for oppussing av boliger. Nå har jeg beveget meg bort fra min tidligere helhvite stil til interiør med et mykere og varmere preg. 
– Denne gangen var målet å skape et lunt hjem med sjelfull atmo-sfære. I hovedsak er det jeg som har valgt ut møbler og interiørløsninger til vårt nye hjem, mens min mann har konsentrert seg om å smykke ut veggene med egen kunst. 
– I utgangspunktet synes jeg det er svært viktig å respektere boligens opprinnelige stil, som i dette tilfellet med en klassisk byleilighet fra tidlig 1900-tall. Romløsningen med tre stuer etter hverandre er bevart i sin helhet. Den ene stuen er riktignok gjort om til kjøkken, og fungerer nå som kombinert kokerom og spisestue. 
Det gamle listverket er byttet ut med enda bredere og mer forseggjort listverk for å få frem boligens herskapelige preg med rause rom, der det bokstavelig talt er herlig høyt under taket. De klassiske stuene er malt i en varm grånyanse og gulvene er mørkbeiset, for å binde stuene sammen i en harmonisk helhet.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...