Inne

February 2014
Paola i Paris

Tekst: Lilli Bacci Foto: Enrico Conti/Living inside

Lekent, særegent og personlig – nesten som et kunstprosjekt. Likevel hevder Paola Navone at her har bare livet utviklet seg i harmoni med leiligheten. Kreativ dame!

Se alle bildene

Kontraster
Paris. Rue du Faubourg Saint-Antoine i det 11. Arrondissement. Her ligger et av de viktigste boligområdene i byen, engang hjertet av det revolusjonære Paris og sentrum for det store opprøret i det 19. århundre. Dengang lå det hele tre fengsler her: la Bastille, la Petite og la Grande Roquette. Nå er alle revet. I dag er gaten travel og bråkete, en gate hvor håndverkere og møbelprodusenter har etablert seg. Gårdsplassene bak dørene og portene, derimot, ser ut til å være laget for å unnslippe byens larm. Og her, inn gjennom et portrom hvor korridorer og gårdsplasser følger hverandre, kommer vi til Paola Navones hjem. Vi går opp en naken, skulpturell trapp som fører oss inn i en annen dimensjon. Straks du krysser terskelen, blir du truffet av det blendende lyset fra tolv vinduer på de fire viktigste veggene. Leiligheten er stor, naken og enkel, slik Paola fant den.
– Den var allerede ferdig, forteller hun. – Dette er ikke et prosjekt som er forberedt på forhånd. Det er bare livet som har utviklet seg i samsvar med stedet.
Et bart tregulv, murvegger og tolv store vinduer. Strukturen er fantastisk og forsterkes av tingene hennes og kreasjoner hun har skapt, pluss alle tingene som hun har samlet på reisene sine.
Paola forteller at leiligheten passer henne på en enkel og naturlig måte, litt som de midlertidige landskapene hun skaper med blikket sitt og ferdighetene sine: åpne for hvem som helst, men likevel så dypt knyttet til hennes personlighet. Paola gjenkjenner seg selv når hun skaper miljøer, men også når hun bebor dem, som om hun er den eneste, den originale og den spontane. For henne er det som et ekstra lag hud.

galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...