Inne

September 2010
Stairway to Heaven

Foto: Louis Lemaire/InsideHomePage

Styling/tekst: Wilma Custers

De sparte ikke på noe - det nederlandske ekteparet bestemte seg for å gjøre om den gamle historiske kantinen til privatbolig. Der hvor havnearbeiderne tidligere klatret opp trappen for å få seg noe og spise og en pust i bakken, møter du nå et fantastisk familiehjem med stilige løsninger.

Se alle bildene

Arkitekturen på KNSM-øya i Amsterdam er en kombinasjon av historisk og moderne design. Arkitekten til denne tidligere havneregionen, Jo Coenen, har med vilje valgt å beholde en stor del av den gamle bygningsmassen og lagerhusene fra Koninklijke Nederlandse Stroomboot Maatschappij (KNSM, Royal Dutch Streamboat Company). Dette har resultert i en fascinerende blanding av gammel og ny arkitektur.
Den tidligere KNSM-kantinen ble bygget på påler tidlig på 1900-tallet, og bespiste engang daglig 1500 havnearbeidere oppe i annen etasje hvor en gedigen trapp ledet opp. Denne trappen er nå hjertet i familiehjemmet.
De bestemte seg for å bruke materialer som tre, stål og glass for å beholde så mye som mulig av det industrielle uttrykket. For å beholde den åpenheten valgte de å bruke store vinduer også innendørs for på denne måten å skape intimitet og forskjellige rom.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...