May 2010
Leder: Det hvite univers

Tekst: Øyunn Bjaanæs Hrasky

Vi varslet det i forrige nummer – nå skal det begynnes forfra igjen. En helt ny begynnelse med begge pen plantet på jorden. Krisen er over og tavlen renvasket. Vi gjenstarter forbruksdrømmen i en optimistisk ånd og det er fargen hvit som står i høysetet. Dette henger sammen med den hvite fargens symbolske betydning av uskyld, balanse og renhet. Men ikke minst at all begynnelse starter ved null – zero. Og null har fargen hvit ifølge japansk numerologi. Zero er historien om hvit.

Vi starter på ny frisk med et hvitt univers, fylt med lys og letthet. Med store hvite flater og ton i ton med hvitvaskede nyanser. Sjelden har fargen hvit og utallige kombinasjoner av hvitt i delikate pastellfarger fylt så mye av trendfargekartet, som sommeren 2010. Her finner vi papirhvit, syrin, sart pastellblå, sand, beige, kremet grønn og kalkhvit. Samt nyanser av grått som dampgrå, grårosa og lysegrå. For hvitt er vakkert til stort sett alle farger.

Hvitt i hvitt skal det være. En ny optimistisk begynnelse med et sart delikat designuttrykk, basert på harmoni og ærlighet. Først og fremst står Zero for varm minimalisme, der materialene og formspråket er annerledes. For formspråk er et viktig nøkkelord. Designen er demokratisert, innovativ, futuristisk, funksjonell og bærekraftig. Ikke minst er den feminin, via sine organiske linjer og runde former. Fokuset på tekstur, struktur og sømløse overflater levendegjør dette hvite univers. Men ikke glem de små accessoirer. De skal selvfølgelig også være hvite - eller i sarte pasteller.

Den nye begynnelse hvitvaskes og de hvite nyanser er fundamentet for sommeren. Vi er på Zero. Men til høsten er det varslet en farge- og designrevolusjon fra nesten alle trendbyråer i verden. En kombinasjon av lengsel, oppspart forbrukslyst og sunn fornuft utløser byråenes vurdering av fremtiden. Men foreløpig er det ”lugnt og skönt” som vår stylist uttrykker det, etter en førsommerlig butikkrunde i Oslo. Stille før stormen med andre ord. I mellomtiden kan du glede deg over vår hvite sommer i dette nummeret, fylt med sommerlige gleder og masse inspirasjon.

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...