Inne

January 2011
– Litt New York på norsk

Tekst: Beate Slipher Foto: Morten Andenæs

Innredning og styling: Christian's  & Hennie AS Byggeledelse: Bygg- og Energiservice AS v/ prosjektleder Nicolai Leontin

Ingen Manhattan skyline er i sikte. Bare blåne bak blåne og fjell bakom fjell i horisonten. Ferieboligen har komfort av kontinental klasse. Men atmosfæren speiler naturen utenfor: neverhvitt og steingrått, barkbrunt og moldsvart. – Vi ville skape en symbiose mellom det beste av to verdener, sier interiørarkitekt Helene Hennie, kreativ leder hos Christian’s og Hennie AS.

Se alle bildene

– Det er tøft med oppdragsgivere som tør å ønske seg litt New York til fjells. Det både utfordrer og inspirerer. I ferieboligen skal en jo gjerne få andre opplevelser enn hjemme og leve ut andre sider av seg selv, sier Helene Hennie.

Oppdraget ble tolket som en krysning mellom komfort og enkel 
eleganse i uttrykket. Slik danner ferieboligen rammen om det ultimate velværet i dyrebare feriedager.

Funksjonene først

– Komfort handler om mer enn myke puter og dype sofaer, sier Helene. Det gjelder først å fremst å gi boligen en god layout: Å utnytte arealet optimalt. Å få alle funksjoner godt plassert i forhold til hverandre. – Dette er en av interiørarkitektens viktigste oppgaver. Det er her vi har vår profesjonelle kompetanse. Altfor mange tenker på oss kun som stilskapere, mener Helene. I firmaet er de et team på ni interiørarkitekter som utfyller hverandre med kunnskaper innenfor hver sine spesialområder.

– For å forstå hvordan et gitt utgangspunkt best kan utnyttes, legger vi vekt på å bli godt kjent med oppdragsgiverne og lytte til hvordan de lever, forteller hun. Leiligheten her brukes av to generasjoner – iblant sammen, iblant hver for seg, iblant med venner på besøk.

Fjellboligen ligger i et leilighetskompleks ikke så altfor langt fra byen. Dermed brukes den ofte, både i weekender og til korte besøk. – Det betyr mange “flyttelass” ut og inn. Alle disse tingene vi bringer med oss er det viktig å finne naturlig og praktisk plass for, sier Helene. Når dette er godt planlagt og det finnes gjennomtenkte plasser for hver ting, kan en flytte inn på fem minutter. Slik kan alle nyte den gode, avslappende feriefølelsen fra første stund i et ryddig og hyggelig miljø.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...