Inne

March 2011
Vanessa Brunos paradis – Bohemleilighet i Paris

Tekst: Julia Mincarelli/Sisters Agency Foto: Birgitta Wolfgang Drejer/Sisters Agency

I det gamle historiske Marais-området bor motedesigneren Vanessa Bruno i en vakker gammel eiendom fra 1650. Det var opprinnelig her solkongens jaktselskap overnattet på vei hjem fra jakt. Vanessa Bruno har innredet hjemmet sitt i vintagestil med en blanding av bohemmøbler og moderne design. Det feminine og pastellfargene er viktig i innredningen hennes akkurat som de er det i kleskolleksjonene hennes.

Se alle bildene

Den franske motedesigneren Vanessa Bruno er akkurat kommet hjem fra en reise til Los Angeles, hvor hun har åpnet en ny butikk. Neste stopp blir Tokyo, hvor det også ligger flere Vanessa Bruno-butikker.

Vanessa Bruno er født og oppvokst i Frankrike. Moren hennes er dansk og arbeidet på 60-tallet som modell i Paris og bor nå i Syd-Frankrike. Faren hennes er italiensk og var med på å skape motehusene Emmanuel-Khanh og Cacharel, så moten har aldri vært langt unna for henne. Allikevel var det først etter et opphold i Canada at Vanessa Bruno besluttet seg for å bli motedesigner. På 1990-tallet åpnet hun sin første butikk i Japan, og da hun etter hvert fikk mulighet for få inn kolleksjonen sin hos stormagasinet Bon Marché, tok det hele av. I dag finnes det Vanessa Bruno-butikker over hele verden.

Det første hun gjorde, etter at hun kjøpte leiligheten i Marais-området, var å slå ned flere vegger slik at kjøkken, gang og stue ble til et kjempestort rom. Det har hun innredet med lave møbler, noe som gjør det enkelt å kommunisere med hverandre. Overalt ses små oppstillinger av Vanessa som forskjellige rammer på en hylle eller en samling lysestaker. Vanessa elsker stearinlys, og som hun sier “er det en tradisjon som kommer fra Danmark, hvor vinteren godt kan være lang”. Blandingen av små bord og vegg-lamper med taklamper skaper forskjellige stemninger. Kjøkkenavdelingen er avgrenset av rått betonggulv mens det gamle lakkerte tregulvet er bevart i resten av leiligheten. Overalt ses åpne bjelker, og veggene er hvitmalte. På kjøkkenet er underskapene i inox, og overskapene er malt i den samme syrinfargen som ullteppet som ligger under sofaen og de små stuebordene. Utenom det store fellesrommet er det et soverom, Lunes rom, et TV-rom og to bad.

Vanessa Bruno har innredet med en blanding av nytt og gammelt, både franske og danske loppefunn. Maskulint (metall) blandet med feminint (sarte stoffer og milde pastellfarger). På veggene henger det moderne kunst, som over sofaen hvor det røde perlekunstverket av Paola Piva står i skarp kontrast til den lysegrønne sofaen. Vanessa elsker å stikke innom galleriene i området og komme hjem med et godt funn. De gjennomgående fargene i leiligheten er lyse pudderfarger, rosa, lysegrønt og syrin. “Rosa er en av mine yndlingsfarger, og den finnes i så mange forskjellige nyanser,” forklarer Vanessa.

Den blandede skandinavisk/italiensk/franske oppveksten avspeiler seg både i fargevalget hennes og i måten hun lever på. De milde nordiske fargene og de litt sterkere sydlandske farger forenes fint, og som hun selv sier, “så gir min flerkulturelle bakgrunn meg mulighet for å uttrykke meg forskjellig”.

Om Vanessa Bruno

Vanessa startet sitt eget brand på 90-tallet, og det blir solgt blant annet hos “Bon Marché” i Paris. Hun utvidet med eksport til Japan, hvor merket ble en stor suksess. Skuespillere som Kate Bosworth, Nicole Ritchie, Charlotte Gainsbourg og Vanessa Paradis er alle fan av klærne hennes. Stilen er enkel. Det er design som det er enkelt å kombinere, og med en snert av luksus i materialvalget. De kan brukes fra den ene sesongen til den neste. I dag finner man Vanessa Bruno i butikker verden over. De to siste ligger i Los Angeles og London.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...