Inne

March 2011
En rolig oase i Paris

Tekst: Mathilde Rude/House of Pictures Foto: Mikkel Russel/House of Pictures

Midt i det pulserende bylivet i Rue Turbigo i Paris ligger Caroline Delaudes leilighet som en stille oase med zen-stemning. Caroline jobber som selvstendig advokat, og når hun kommer hjem fra en hektisk dag, trenger hun et sanselig spa i rolige omgivelser. Derfor er leiligheten hennes innredet med lyse og dempede farger og naturlige trematerialer.

Se alle bildene

Rue Turbigo er en del av det 3. Arrondissements hotspot, Montorgueil-kvarteret, som siden 1800-tallet har vært gourmetenes yndlingskvarter og hvor blant annet berømtheter som Balzac alltid sørget for å holde sine møter. Det er her man finner den autentiske parisersjarmen. Gatene i kvarteret er stort sett gågater belagt med små hvite marmorfliser som ligner den fineste mosaikk. De beste grønnsak- og fiskeboder er blandet med kafeer og trendy butikker med både kjente og ukjente designere. Stemningen er som i en hyggelig landsby, selv om det er et av parisernes favorittsteder. Og det er vel også derfor området flere ganger har blitt utnevnt som beste markedssted i Paris.

Et håndverkstilbud fra bestemor

Caroline overtok leiligheten fra bestemoren sin i 2004, men flyttet først inn i 2005. “Det er et fantastisk sted å bo, og hele huset rommer så mye familiehistorie,” forteller Caroline. “Egentlig bodde familien min i de forskjellige etasjene, og jeg tenker ofte på hvor fint det måtte ha vært for alle å bo i det samme huset og kunne gå på besøk hos hverandre. Jeg har som mange parisere alltid vært glad i dette kvarteret, så jeg ble utrolig lykkelig over at jeg kunne overta min farmors vakre leilighet selv om det var mye å gjøre.”

Bestemoren hadde ikke gjort noe med leiligheten mens hun bodde der, så da Caroline overtok, satte hun i gang med oppussing av hele leiligheten. Hun ønsket å bevare den gamle stilen, men med moderne innslag. En av de største ombygningene var kjøkkenet, hvor løsningen ble at hun fikk en av vennene sine til å mure opp hele strukturen slik man gjør ute. Jeg hadde lyst til å skape et uttrykk som var helt mitt eget. Derfor valgte jeg et spesialbygd kjøkken,” forklarer Caroline. “Jeg hentet inspirasjon fra fransk, utendørs landkjøkken som jeg mente ville skape en god effekt inne. Egentlig er hele kjøkkenet laget i betong, men jeg har valgt en spesiell type i en varm farge, for jeg synes den grålige betongfargen kan bli for kjølig. Sammen med tremøblene mine synes jeg at jeg har klart å skape en god landstemning midt i byen,” smiler Caroline.

Blanding av vintage og zen

Umiddelbart virker ikke blandingen mellom typisk designede tremøbler fra 50-tallet og ren zen-stemning som noen match, men faktisk passer 50-tallsmøblenes stramme design flott med de stilrene linjene i de moderne møblene. “Jeg er fascinert av vintage og den sjelen tingene har,” forteller Caroline og fortsetter: “Samtidig moderniserer jeg det hele med mer moderne ting slik at stilen min ikke bare er gammel. Vi lever i en moderne tid, og det vil jeg uttrykke i hjemmet mitt. Hovedideen med innredningen min er at jeg kan skape harmoni ved å velge gjennomgående stramme linjer i designen av mine ting og kontraster ved å blande årtier.”

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...