Inne

March 2011
Smykkedesignerens kreative kompromiss

Tekst: Elisabeth Wille Foto: Birgitta Wolfgang Drejer/Sisters Agency

Av: Pernille Vest og Bolette Kiær

Smykkedesigneren Stine A. Johansen har innredet familiens leilighet som et kompromiss mellom nytt, vakkert og gammelt. Loppefunn og designklassikere trives side om side med de mange smykkene som ligger fremme til pynt og daglig inspirasjon.

Se alle bildene

Etter at Stine A. Johansen i noen år har stått bak smykkefirmaet Stine A., har hun avsluttet det, og er nå i gang med å starte opp et nytt konsept som skulle se dagens lys her i starten av året.

Men midt i travelheten finner Stine likevel tid til å være kreativ i sitt eget hjem, som består av tre stuer på rad med barnerom, TV-stue og spisestue, og så et soverom, kjøkken-allrom og bad.

Og Stines arbeid med smykker og design fornekter seg ikke i innredningen.

– Jeg har alltid ting liggende fremme som inspirerer meg til å lage smykker, og smykkene mine gir meg inspirasjon til fargevalg og sammensetninger i boligen, forteller Stine, som også følger med i boligblader og går på oppdagelsesferd i interiørbutikker på jakt etter nye ideer til hjemmet.

– Men når det gjelder inspirasjonen fra smykkene mine, så hender det noen gan-ger at en fargekombinasjon er for vill til et smykke, men egner seg godt til et maleri. Så malerienes farger er ofte tenkt som smykker også.

Ut over maleriene som Stine selv har malt, liker hun å omgi seg med morsomme, brukbare, vakre eller klassiske ting, i det hele tatt alt som gir hjemmet personlighet.

– Rent praktisk er det jeg liker best for tiden det store, runde spisebordet på 180 cm i diameter. Det er, akkurat som stolene, laget av møbelsnekker Anders Folke Andersen fra Foxy Potato, og siden mannen min og jeg elsker å ha gjester, så er det herlig endelig å ha et bord som vi kan samle alle rundt.

De fleste fargene i Stines leilighet stammer fra maleriene hennes. Møblene må nemlig gjerne ha litt mer grumsete nyanser, for så holder de i mange år.

– Og på den måten er det også enklere å skifte ut tilbehør og malerier, forklarer Stine.

Stines 3 beste smykkeråd:

1. Skap et statement. Bruk f.eks. flere kjeder i forskjellige lengder og materialer på én gang eller bland gull, sølv og litt oksidert. Kjøp kjeder som kan bæres sammen med andre på én gang, eller bruk dem som armbånd.

2. Piff opp dine gamle kjeder med lekre vedheng.

3. Kle deg etter hvilke smykker du har valgt til den gjeldende dagen – det gir deg nesten en ny garderobe.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...