Inne

March 2012
Sophie Conrans victorianske leilighet

Tekst: Julia Mincarelli/sistersagency.com Foto: Birgitta Wolfgang Drejer/sistersagency.com

Sophie Conran er litt av et multitalent og har nettopp lansert en ny tapetkolleksjon i samarbeid med det engelske firmaet Arthouse, og følgelig har flere av rommene i hennes egen leilighet fått nye “tapet”-klær.

Se alle bildene

Ikke langt fra den travle butikkgaten Westbourne Grove ligger Bayswater med sine stilfulle victorianske hus. Den 230 kvadratmeter store leiligheten ligger tilbaketrukket i en femetasjers eiendom og med utsikt til en liten park. Siden Sophie flyttet inn for snart 20 år siden, er den blitt endret mange ganger, og mange 
stilarter er blitt prøvd ut her.

Sophie Conran er født inn i en kreativ familie. Hennes far, sir Terence Conran, har skapt butikkene Habitat og The Conran Shop mens hennes mor, Caroline Conran, er en kjent kokebokforfatter. Også brødrene har gjort seg bemerket. Jasper er motedesigner, Tom er restauratør, Edmund kunstmaler og Sebastian designer. Sophie selv sluttet tidlig på skolen, og jobbet i Conran-butikkenes team i noen år. Siden har det gått slag i slag med mange ulike prosjekter. Mens hun jobbet for broren sin, Jasper, fikk hun ideen med å lage gode paier til barna sine siden aupairen var dårlig til å lage mat. Det er blitt til Sophie’s Pies, som selges i stormagasinene Selfridges og i Salisbury-supermarkedene. Siden våren 2007 kan man også selv lage lekre paier og supper akkurat som Sophie, for da ble oppskriftene hennes utgitt hos forlaget Collins med bøkene Sophie Conran’s Pies og Sophie Conran’s Soups and Stews.

Siden ble Sophie kontaktet av det engelske porselensfirmaet Portmeirion med forespørsel om å lage en porselensserie for dem. Det har etter hvert blitt til mange deler hvor hver del er håndlaget. “Jeg elsker at man kan se fingeravtrykk der hvor hankene er satt på,” forteller Sophie oss. “Det er en ny design, men laget på tradisjonell måte. Det siste prosjektet sammen med Portmeirion er en håndblåst glass-serie. En vakker kolleksjon hvor drikkeglassene er inspirert av gamle, franske glass. Sophie har i mange år feriert i Frankrike, hvor moren hennes har et hus. Her elsker hun å gå på de mange lokale markedene og henter inspirasjon både til nye matoppskrifter og til ny design.

For det engelske firmaet Arthouse var det naturlig å be Sophie Conran, som alltid har “badet” i design, om å skape en tapetserie for dem. “Å designe tapet har vært en stor og spennende utfordring for meg. Det er en lang prosess med mange grafiske muligheter. Det er spennende at man kan putte inn så mange forskjelligartede materialer som gull, sølv eller lin,” forklarer Sophie. “Inspira-sjonen har jeg hentet fra barndommen min, hvor vi flere somre på rad var på ferie på et fransk slott. Disse skjønne, gamle motivene er modernisert for å passe til Arthouse.”

Sophies leilighet er i tre etasjer og er innredet med en blanding av moderne og antikke møbler. De vakre tregulvene er ikke originale, men nye som Sophie har fått laget slik at de passer til de andre rommene. Det var heller ingen dørkarmer, så disse ble laget av en lokal snekker. Alle veggene er følgelig tapetsert med “Fleur” fra Sophies nye tapetkolleksjon. På Sophies eget kontor blandes stilarter, skandinavisk design, fransk country og moderne design.

“Valget av farger er viktig for meg. Alle følelser er forbundet med farger, og hvert rom uttrykker forskjellige stemninger,” forklarer Sophie.

Her bor:

Sophie Conran sammen med barna Coco på 12 år og Felix på 14 år.

Sophie Conran har akkurat lansert en tapetkolleksjon for det engelske firmaet Arthouse. Tidligere har hun designet en porselens- og glasskolleksjon for firmaet Portimeiron. Hun har gitt ut to kokebøker og har et eget merke med engelske paier som kan kjøpes hos blant annet Selfridges.

Leiligheten:

Var opprinnelig på 180 kvadratmeter. Nå er den utvidet med ytterligere 50 kvadratmeter. Den ligger i Bayswater i London.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...