Inne

October 2012
Full harmoni med naturens farger

Tekst: Kari Osvold Foto: Mona Gundersen

Styling: Wenche Holt 
Interiørarkitekt: Suzanne Wad Petterson 

Sandfarget og barkebrunt, naturlig tre og lyse steinmaterialer – naturens egne farger og materialer preger hele den store leiligheten. Det skaper ro og harmoni, og er en vakker ramme rundt husets kunst. Og når julen kommer pyntes det selvsagt med kongler og andre elementer fra naturen!

Se alle bildene

Suzanne Wad Petterson river gjerne vegger, åpner opp og endrer, sånn at rommene blir slik man ønsker, enten det er i egen bolig, eller i oppdrag for andre. Denne leiligheten er åpnet slik at oppholdsrommene henger sammen, mens soverommene ligger tilbaketrukket ved en lang korridor.

Alle vegger og tak er malt hvite, og med lysinnfall fra mange kanter skapes det fine nyanser og skyggevirkninger. De originale gulvene ble slipt og deretter beiset i flere omganger før det til slutt ble lakket. Ulike valører i beisen har gitt en nyansert og levende gulvflate, som er den samme over det hele. For å beholde helheten og roen er det benyttet gulvtepper i sisal og ull, også disse i naturtoner. Åpne løsninger krever at man tenker helhet, ellers kan det lett bli urolig. Her er det samme naturlige fargenyanser som går igjen over det hele, også i faste innredninger. 

Kjøkkenet har en innredning med glatte fronter og med en fem meter lang kjøkkenbenk av eik. Den har selvsagt fått samme behandling som gulvene, slik at det blir så harmonisk som mulig. Her er det ingen overskap, men plassen er utnyttet maksimalt med høyskap laget etter mål. Det spesialsnekrede vinskapet har glassdører, så her har man full oversikt. Skap ellers i leiligheten er også spesialtilpasset. (Snekkeriet Madsen).

Det tøffe spisebordet på kjøkkenet har Wad Petterson fått laget slik at det passer til barkrakkene. Spennende kontraster – det rustikke bordet med sin kraftige bordplate, og de elegante barkrakkene. (Bord også laget av Snekkeriet Madsen) På spiseplassen kan man også nyte en ekstra dose dagslys fra det herlige takvinduet.

galleri galleri galleri galleri galleri galleri galleri

Siste artikler

Smak på det nye Amsterdam
Les mer...
Sjarmerende byhus i London
Les mer...
Huset hvor fem rom ble til ett
Les mer...
Månetoppen - en kjærlighetsaffære
Les mer...
Norm Arkitekter - Ny nordisk form
Les mer...
Inspirert av naturen
Les mer...
New York City … The Big Apple …
Les mer...
Nytt museumsfyrtårn – for kunst i Oslo
Les mer...
Tidløst og tøft
Les mer...
Behagelig fritid på blått hav
Les mer...